Αλαλούμ στο Βόλο με κλήσεις για πρόστιμα... ηλικίας 10 ετών!

Gazzetta team
Αλαλούμ στο Βόλο με κλήσεις για πρόστιμα... ηλικίας 10 ετών!
Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται εδώ και μερικές μέρες στις δημοτικές υπηρεσίες του Βόλου, καθώς δεκάδες πολίτες σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για πρόστιμα που πιστοποιήθηκαν ως και μία δεκαετία πίσω.

Οδικές παραβάσεις πριν από δέκα χρόνια ανακάλυψε ο δήμος Βόλου και αποστέλει στους δημότες του. Τα πρόστιμα που καταφτάνουν στο ταχυδρομείο των δημοτών είναι απίστευτα υψηλά και οι κλήσεις αφορούν την περίοδο 2007-2013, ενώ παράλληλα επικρέμεται η απειλή ότι εφ' όσον δεν εξοφληθούν οι οφειλές και τα πρόστιμα, ο δήμος Βόλου θα προβεί στην αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη των ποσών,μέσω των ΔΟΥ που δεν θα χορηγούν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Το δημαρχείο του Βόλου καθημερινά τις τελευταίες ημέρες «πολιορκείται» από χιλιάδες πολιτών που διαμαρτύρονται, αφού υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που είναι πραγματικά παράλογες. Το περίεργο είναι ότι ο δήμος Βόλου μιλά για οφειλόμενα πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από κλήσεις που προήλθαν, αποκλειστικά και μόνο,από άνδρες της τότε δημοτικής αστυνομίας.

Ανάλογες εικόνες επικρατούν και στην Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας, όπου αγανακτισμένοι πολίτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι δικά τους τα αυτοκίνητα.

Κάτοχοι αυτοκινήτων που πάνω από δεκαετία τα έχουν πουλήσει ή τα έχουν αποσύρει, καλούνται να πληρώσουν για παραβάσεις του ΚΟΚ, που φυσικά δεν έκαναν ποτέ.

Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που δεν επισκέφθηκαν ποτέ τον Βόλο, φέρονται να έχουν σταθμεύσει παράνομα σε δρόμους του Βόλου.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξαν επίσης καταγγελίες για άλλες περιπτώσεις που ενώ πληρώθηκαν τότε τα πρόστιμα, τελικά ξαναέρχονται τα «μπιλιέτα» και φυσικά είναι αδύνατον να φυλάσσονται αποδείξεις πληρωμής από την προηγούμενη δεκαετία.

Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο δήμος Βόλου με ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους πολίτες, αφού «δεν πρόκειται για απόφαση του δήμου Βόλου, αλλά για την υποχρεωτική εφαρμογή διατάξεων του Νόμου, που βεβαίως, ισχύει για όλη τη χώρα. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μέτρου, άλλως κινδυνεύουν να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασία τους».

Αυτό βεβαίως δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ελληνική πόλη και η αντιπολίτευση κατηγορεί με δριμύτητα την παράταξη Μπέου ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να γεμίσει με ζεστό χρήμα τα ταμεία του δήμου, λόγω των μεγάλων εξόδων από τον εορταστικό στολισμό της πόλης εν όψει εορτών.

Από το Ινστιτούτο Καταναλωτών μιλούν για καταχρηστική ερμηνεία του Νόμου από πλευράς δήμου Βόλου και ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν αφού τα «χρέη» τους από παραβάσεις του ΚΟΚ, παραγράφονται από την πάροδο πενταετίας.

Πηγή: reader.gr