Από τον Φεβρουάριο θα είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση Ιωάννινα - Κύπρος

Gazzetta team
Από τον Φεβρουάριο θα είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση Ιωάννινα - Κύπρος
Αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα, από τον Φεβρουάριο.

Σύνδεση με την Κύπρο θα έχουν τα Ιωάννινα από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, μετά τη συμφωνία που «έκλεισε» με την αεροπορική εταιρεία TUS, η οποία μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει και τις πρώτες ημερομηνίες των πτήσεων.

Αντιπροσωπεία φορέων που εργάστηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση, του Δήμου, της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο, ενώ σήμερα έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων λειτουργεί εδώ και 86 χρόνια, ανέφερε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και τόνισε πως η δημοτική αρχή πίστεψε όσο κανένας άλλος στο παρελθόν στις αναπτυξιακές του προοπτικές, γι΄ αυτό, μετά από επίμονη προσπάθεια, κατάφερε να ενώσει τους φορείς της περιοχής για την αξιοποίησή του, ως εργαλείου υποδομής για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο δήμαρχος στάθηκε επίσης και στο ζήτημα λειτουργίας εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο, για τροφοδοσία καυσίμων, καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που ίδια έθεσε. Ολοκληρώνοντας, έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε μία ακόμη παράμετρο της αποστολής στην Κύπρο, στην «διπλωματία των πόλεων».

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, όπως είπε ο κ. Μπέγκας, η «Διπλωματία των πόλεων» στηρίζεται σε τρεις άξονες: την τουριστική προβολή του προορισμού, Ιωάννινα, την προβολή του πανεπιστημίου και των δυνατοτήτων του, την επιχειρηματική διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων με αυτές άλλων πόλεων.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, από την πλευρά του, επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και τόνισε, ότι ο λόγος που οι πτήσεις από την Λάρνακα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2018 κι όχι άμεσα, είναι η απουσία των δεξαμενών.

Παράλληλα σημείωσε, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρεί τα δύο αεροδρόμια, των Ιωαννίνων και του Ακτίου, ως πύλες εισόδου για την Ήπειρο. «Και τα δύο αεροδρόμια, εμείς τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Είναι οι πύλες εισόδου της Ηπείρου. Το καθένα παίζει τον ρόλο του κι έχει τη σημασία του. Αυτό των Ιωαννίνων ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, που είναι πολύ κοντά με την Αλβανία», είπε ο κ. Καχριμάνης.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Στάθης Σιούτης, δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος από τα πολλαπλά οφέλη που θα φέρει για την περιοχή η συμφωνία» και ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον Δήμο, το πανεπιστήμιο και γενικά όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ