ΚΕΕΛΠΝΟ: Γνωμάτευση από νέους γιατρούς ή βίαιη προσαγωγή του Παπαδημητρίου

Gazzetta team
ΚΕΕΛΠΝΟ: Γνωμάτευση από νέους γιατρούς ή βίαιη προσαγωγή του Παπαδημητρίου
Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρου Παπαδημητρίου αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θέματα της Υγείας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνησή του επί τρεις φορές να προσέλθει στην επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του.

«Έχω καταθέσει έγγραφο από δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο εξηγεί την κατάσταση της υγείας μου με κάθε λεπτομέρεια και από το οποίο γίνεται σαφές ότι δεν δύναμαι να παρευρεθώ. Επίσης έχω αποστείλει στη βουλή και το εγκεφαλογράφημα», λέει στο Reader.gr ο κ. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με όσο υποστηρίζει ο πρώην διευτυντής του ΚΕΕΚΠΝΟ, είχε εξεταστεί από τη συντονίστρια διευθύντρια της νευρολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Αθηνών Σοφία Τσιάρα, η οποία και είχε δώσει τη βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενημέρωσε την επιτροπή βάσει της γνωμάτευσης που έλαβε από τον Νίκο Γεωργακούλια, συντονιστή διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου «δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι του επιτρέπεται να διάγει μία πλήρως κανονική καθημερινότητα».

«Ως εδώ και μη παρέκει. Η έκθεση είναι καταπέλτης. Ως εδώ ο εμπαιγμός» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ενώ η εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «εγώ είχα πει να μην πάμε στην βίαιη προσαγωγή αλλά ως εδώ». «Είμαστε σκανδαλωδώς επιεικείς με τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Όχι άλλη επιείκεια διότι διασύρεται το κύρος της Επιτροπής. Είναι προκλητικός» τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Πηγή: reader.gr