Επεισόδιο με πρόσφυγες που έκλεψαν λαχανικά κι ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε για εκφοβισμό

Gazzetta team
Επεισόδιο με πρόσφυγες που έκλεψαν λαχανικά κι ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε για εκφοβισμό
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Χίο, όταν έξι πρόσφυγες έκλεψαν πέντε σακούλες με λαχανικά από θερμοκήπιο κι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπως κι ο ιδιοκτήτης που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν, έξι πρόσφυγες, ηλικίας 13 έως 45 ετών, οι οποίοι διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειό της Χίου.

Μαζί τους στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί κι ένας κάτοικος του χωριού, καθώς όλοι εμπλέκονται σε επεισόδιο που σημειώθηκε στο θερμοκήπιο του τελευταίου, αργά το βράδυ της Κυριακής (19/11).

Πιο συγκεκριμένα, οι έξι αιτούντες άσυλο κατηγορούνται για κλοπή λαχανικών από το θερμοκήπιο και φθορά ξένης περιουσίας.

Επίσης, κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών στον 75χρονο πατέρα του Έλληνα αγρότη, ο οποίος κατηγορείται για οπλοχρησία, αφού πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο στον αέρα για εκφοβισμό.

Όπως μεταδόθηκε το πρωί από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επεισόδιο εκδηλώθηκε, όταν ο πατέρας -που νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο της Χίου- ενημέρωσε τον γιο του για την παρουσία τρίτων προσώπων στο θερμοκήπιο που διαθέτει, κοντά στην περιοχή του ΚΥΤ.

Ακολούθησε καυγάς και τελικά η προσαγωγή των παραπάνω στην Αστυνομία καθώς και η απαγγελία των κατηγοριών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ