Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: «Εγκληματική ενέργεια η φωτοβολίδα σε ευθεία βολή!»

Gazzetta team
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: «Εγκληματική ενέργεια η φωτοβολίδα σε ευθεία βολή!»
Τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στην άτυχη δικηγόρο εξέφρασε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος που καταδίκασε το αποτρόπαιο γεγονός.

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση της δικηγόρου, που δίνει κρίσιμη μάχη στον Ευαγγελισμό μετά τον τραυματισμό της από ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ανήμερα του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Μάριος Λώλος. «Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εκφράζει τις πιο ειλικρινείς ευχές της, για ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην νομικό Αναστασία Τουκαλά, που είχε διατελέσει νομική σύμβουλος στην Ένωση μας και από χθες νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Η κ Τσουκαλά τραυματίστηκε βαριά, ενώ βρισκόταν δίπλα σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ σε χώρο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, κοντά στην κατοικία της, από ναυτική φωτοβολίδα που περιείχε φώσφορο. Η εκτόξευση σε ευθεία βολή δακρυγόνων ή φωτοβολίδων αποτελεί εγκληματική ενέργεια από όποιον κι αν προέρχεται. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι φωτορεπόρτερ ασκούμε τα καθήκοντα μας σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας. Στη θέση της κ Τσουκαλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας.

Tο ΔΣ».

Πηγή: reader.gr