Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!

FOLLOW US

Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!
BWIN stripe gif

Στην εντατική παραμένει η δικηγόρος που τραυματίστηκε στα Εξάρχεια

Gazzetta team
Στην εντατική παραμένει η δικηγόρος που τραυματίστηκε στα Εξάρχεια
Για δεύτερη μέρα παραμένει στη Μονάδα εντατικής θεραπείας η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε από κροτίδα στα Εξάρχεια.

Η δικηγόρος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας 6 ωρών και οι θεράποντες ιατροί τονίζουν πως κρίνεται αναγκαία η παραμονή της στη Μονάδα για κάποιες ημέρες ακόμα, ενώ εξακολουθεί να έχει χαμηλή πίεση.

Οπως είναι γνωστό, η 55χρονη βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και μιλούσε με φωτογράφο, καθώς είναι η δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, όταν ξαφνικά μία βολίδα από κουκουλοφόρους καρφώθηκε στο γόνατό της. Επεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ αστυνομικοί που έσπευσαν, προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να σβήσουν τη φωτοβολίδα που εξακολουθούσε να καίει καρφωμένη στο γόνατό της.

Να σημειωθεί ότι η παθούσα είναι εγκληματολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, ενώ είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Κατά το παρελθόν διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010-2012).

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων από την εισαγγελία Αθηνών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των, αγνώστων, υπαιτίων για τον σοβαρό τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Η κ. Τσουκαλά , εγκληματολόγος αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris II, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση καθώς δέχθηκε στο γόνατο φωτοβολίδα ναυτικού τύπου που εκτοξεύθηκε από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Η νομικός βρισκόταν με φωτορεπόρτερ, πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε επίσης, κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε Ανακριτή ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

Πηγή: reader.gr