Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα (pics)

Gazzetta team
Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα (pics)
Η «Ευρυδίκη» μπορεί να πέρασε από τη χώρα μας, αφήνοντας όμως πίσω της πολλούς νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές, ο τροπικός κυκλώνας «Ζήνωνας» όμως θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί μέχρι τη Δευτέρα. Ο κυκλώνας πλήττει κυρίως τη δυτική Ελλάδα, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στο 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

-Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Μάνδρα.

-Στη διασταύρωση Μάνδρας - Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.

-Στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

-Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σχεδόν σε όλη την επικράτεια αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι τη Δευτέρα

Ο Ζήνωνας έφτασε στη χώρα μας την Παρασκευή με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. Στις 19.30 εχθές το απόγευμα σημειώθηκε κατολίσθηση στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας-Δομοκού, η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών.

Αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Λαμίας και πυροσβέστες από την Π.Υ. Λαμίας βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο δεν μπορούσα να απομακρύνουν τις πέτρες και έτσι χρειάστηκε η επέμβαση σκαπτικού μηχανήματος.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, όμως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή καλό θα είναι όσοι κινούνται τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου το νησί των Παξών, αφήνοντας πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Γάιου, καθώς ξεχείλισε χείμαρρος στην περιοχή, μεταδίδει το corfutvnews.gr

Προβλήματα σημειώθηκαν την Παρασκευή και στη Λευκάδα, όπου σύμφωνα με το mylefkada σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ βροχής για το 2017.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Αττική

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιονιά τη νύχτα στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 με 8 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Άνεμοι: στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: insider.gr