Slogun:Από τώρα και ως το τέλος του πρωταθλήματος, θα είναι υποχρεωτικό να γκρινιάζει έστω ένας κάθε εβδομάδα για τη διαιτησία.

FOLLOW US

Slogun:Από τώρα και ως το τέλος του πρωταθλήματος, θα είναι υποχρεωτικό να γκρινιάζει έστω ένας κάθε εβδομάδα για τη διαιτησία.
BWIN stripe gif

Στην Δυτική Αττική μετρούν τις πληγές και ψάχνουν αγνοούμενους (pics)

Gazzetta team
Στην Δυτική Αττική μετρούν τις πληγές και ψάχνουν αγνοούμενους (pics)
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο δύο 24ωρα μετά την φονική πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό έξι αγνοουμένων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που χτύπησε τη Δυτική Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την Πέμπτη, σχεδόν 30 ώρες μετά τις πλημμύρες, οι διασώστες εντόπισαν νεκρό στη Νέα Πέραμο έναν 50χρονο άνδρα που είχε παγιδευτεί στο σπίτι του.

«Αν ο μπαμπάς μου είχε πεθάνει από ασθένεια θα το δεχόμουν, θα ήταν θέλημα Θεού. Τώρα όμως τον έχασα άδικα και το μόνο που ζητάω είναι να αποδοθούν ευθύνες. Ό,τι έγινε, έγινε, δεν θα μου τον φέρουν πίσω, όμως πρέπει να μιλήσουν και να πουν ποιος φταίει. Έκλεισαν 16 σπίτια», λέει η 17χρονη Άρτεμις που έχασε τον μπαμπά της Γιώργο Πολυμερόπουλο, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Φόβοι για πλιάτσικο

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής πέρασαν ακόμα μία πολύ δύσκολη νύχτα αφού προσπαθούν να περισώσουν ότι υπάρχοντα τους απέμειναν ενώ την ίδια στιγμή προσέχουν και τις περιουσίες τους προκειμένου να μην γίνουν στόχος κακοποιών.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την απαντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Οι περιπολίες της ΕΛΑΣ έχουν αυξηθεί εξαιτίας του φόβου για πλιάτσικο από συμμορίες. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ήδη τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Μάνδρα επειδή επιχείρησαν να κάνουν πλιάτσικο σε εργοστάσιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Ρομά που «επισκέφθηκαν» πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες.

Έκκληση για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

Γίνεται έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει να στείλει ό,τι μπορεί στην διεύθυνση: Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196, στο δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί, επίσης, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2132014900. Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί ότι το νερό της περιοχής δεν είναι πόσιμο και οι κάτοικοι δεν πρέπει να το πίνουν.

Παράλληλα και ο Δήμος Αθηναίων έστειλε περισσότερους από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κλπ), στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον, έστειλε μερίδες έτοιμου φαγητού, είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες, καθώς και τριάντα κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης, 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό.

Μέτρα για την δημόσια υγεία

Τη λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας για την Δυτική Αττική αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε.

Τα μέτρα αφορούν στη διενέργεια υγειονομικού ελέγχου στο δίκτυο ύδρευσης και την ασφάλεια των τροφίμων, με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού των πληγέντων περιοχών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας , το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση (τηλ. Επικοινωνίας: 210 6828350).

Δημόσια Δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων - «Θα αποζημιωθούν» λέει ο Σκουρλέτης

Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες.

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη τα 15 θύματα της κακοκαιρίας που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, θα τελεσθούν με δημόσια δαπάνη.

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης είχε επιβεβαιώσει πως οι πληγέντες από τις πλημμύρες θα αποζημιωθούν από το κράτος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων και ήδη στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης».

Ο υπουργός Εσωτερικών παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία την οποία απέδωσε και στα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα.

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 2

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 4

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 5

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 7

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 9

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 10

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 11

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 13

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 15

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 17

Έξι αγνοούμενοι από τη θεομηνία – Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετρούν τις πληγές τους (pics) - Media Gallery 19

Πηγή: reader.gr