Νέα σύλληψη για συμμετοχή στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Gazzetta team
Νέα σύλληψη για συμμετοχή στην απαγωγή Λεμπιδάκη
Ακόμη μία σύλληψη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία έκαναν οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Μία νέα σύλληψη πραγματοποιήσαν οι αστυνομικές Αρχές στους Αρμένους Ρεθύμνου, που έχουν στα χέρια τους έναν 39χρονο άνδρα τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο δωμάτιο της μάντρας όπου κρατούνταν όμηρος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης πριν την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, τα αποτυπώματα του βρέθηκαν σε διάφορα καλύματα που είχαν προστεθεί στα παράθυρα του δωματίου έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα κάποιος να δει μέσα στο χώρο όπου κρατούνταν.

Από την ανακρίτρια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και την Τετάρτη ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο συλληφθείς είναι 40χρονος με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να είχε «περιφερειακό» ρόλο στην υπόθεση της απαγωγής και «επιστρατεύτηκε» από τον ιδιοκτήτη της μάντρας στην οποία βρέθηκε ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Δεκαπέντε περίπου άτομα έχουν ήδη συλληφθεί για την παγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, ανάμεσα στα οποία ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά και ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων. Ερευνάται και ο ρόλος ενός ατόμου, κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της «Πλαστικά Κρήτης», απελευθερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, έπειτα από ομηρία 6 μηνών.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 5 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου. Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Πηγή: reader.gr