Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας

Gazzetta team
Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας
Τη διαφωνία του με την απολογία του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη, εξέφρασε ο συνήγορός του Νίκος Λουκόπουλος, δηλώνοντας ότι δεν θα τον εκπροσωπήσει πλέον.

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, γνωστοποίησε το Σάββατο ο Νίκος Λουκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε στα δικαστήρια από συγγενείς και φίλους της οικογένειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...
Στη δήλωσή μου της 9ης Νοεμβρίου 2017 είχα τονίσει πως σκοπός μου, ως νομικού παραστάτη του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, είναι να καταδείξω τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις και επ' ουδενί να δικαιολογήσω μία ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.

Σ' αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της αναγνώρισης τυχόν ελαφρυντικών περιστάσεων, διαμορφώθηκε η υπερασπιστική γραμμή. Εν τούτοις, ο κατηγορούμενους επέλεξε να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή, με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος και δίχως να λάβει καθόλου υπόψη του τη νομική μου συμβουλή. Βεβαίως είναι δικαίωμά του και το σέβομαι. Έχω με τη σειρά μου, όμως, το δικαίωμα να επιλέξω να μην εκπροσωπώ πλέον τον κατηγορούμενο, εφόσον διαπιστώνω ότι υπάρχει διάσταση στην υπερασπιστική τακτική, η οποία διάσταση, εκφράζεται με το περιεχόμενο της απολογίας του.

Όσον αφορά τα έκτροπα που έλαβαν χώρα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, ως θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος αστυνομικών απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος, παραδίδω στην αξιολογική κρίση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα.