Golden Dawn Watch: «Χωρίς τη Χρυσή Αυγή, οι γειτονιές μας είναι καλύτερες» (vid)

Gazzetta team
Golden Dawn Watch: «Χωρίς τη Χρυσή Αυγή, οι γειτονιές μας είναι καλύτερες» (vid)
Η πρωτοβουλία Golden Dawn Watch αντιπαραβάλλει την τωρινή πραγματικότητα στις πολύπαθες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας με την κατάσταση λίγα χρόνια πριν, όταν αποτελούσαν ορμητήρια της ναζιστικής οργάνωσης για τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και λοιπών αντιφρονούντων.

Εφτά χρόνια χρόνια έχουν περάσει απ’ όταν ξεκίνησε η έξαρση περιστατικών ρατσιστικής βίας από τάγματα εφόδου και από μέλη της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα, την εποχή που τα κανάλια της τηλεόρασης έκαναν λόγο για «αγανακτισμένους πολίτες».

Από τότε, ευτυχώς, έχουν αλλάξει πολλά, με την παρουσία των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να εξαφανίζεται, τουλάχιστον στο επίπεδο του δρόμου και του πεζοδρομίου και τη θέση της να έχει πάρει η συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων χωρίς ρατσιστικές κορώνες και με διάχυτη μία αίσθηση «απελευθέρωσης».

Το νέο βίντεο που δημοσίευσε η πρωτοβουλία Golden Dawn Watch, στo πλαίσιo της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Η δίκη συνεχίζεται. Ενημερώσου» φέρει τον τίτλο «Χωρίς τη Χρυσή Αυγή οι γειτονιές μας είναι καλύτερες».

Στο βίντεο βλέπουμε εικόνες από τις πολυτάραχες εποχές με τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε αντιπαραβολή με εικόνες από την καθημερινή ζωή στη γειτονιά σήμερα.

Μετά το «Τέλος χρόνου. Πάμε», αυτό είναι το τρίτο βίντεο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Η δίκη συνεχίζεται. Ενημερώσου» του Παρατηρητηρίου «Golden Dawn Watch».

Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αποκαλύψεις ενώπιον του δικαστηρίου έχουν στριμώξει για τα καλά τους υπόδικους χρυσαυγίτες, βουλευτές και μη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η Θέμις Σκορδέλη (η οποία απεικονίζεται στο βίντεο να σπρώχνει την κινηματογραφική κάμερα μέσα στη λαϊκή αγορά), μέλος της Χρυσής Αυγής και πρωταγωνίστρια σε πολλές από τις επιθέσεις της οργάνωσης στη γειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα, καταδικάστηκε το καλοκαίρι σε 3 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: luben.gr