Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

Κυνικός στην απολογία του ο δολοφόνος της Δώρας

Gazzetta team
Κυνικός στην απολογία του ο δολοφόνος της Δώρας
Με λεπτομέρειες περιέγραψε στην κατάθεση του τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ο 58χρονος συλληφθέντας.
«Είδα μία νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε έναν τάφο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να χάνει κανείς την κόρη του, γιατί έχω και εγώ κόρη», είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στην αρχή της κατάθεσης του. «Ξέρω πως μία συγγνώμη δεν θα καλυτερεύσει τα πράγματα, αλλά εγώ ζητάω και πάλι συγγνώμη από τον πατέρα, τη μάνα και την οικογένεια της κοπέλας για το κακό που τους έκανα», συμπλήρωσε.

Ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως πήγαινε συχνά στο Β’ Νεκροταφείο με σκοπό τις κλοπές, και συνήθως έκλεβε κηροπήγια και καντήλια. Τη μέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο κοιμητήριο της Ριζούπολης και είχε επίσης προσπαθήσει νωρίτερα να διαρρήξει αυτοκίνητα: «Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από τα “σπασίματα’’ τζαμιών των αυτοκινήτων. (…) Η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο».

Στη συνέχεια ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περιέγραψε πως αντίκρισε τη Δώρα μπροστά σε ένα τάφο να κλαίει και «τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω την τσάντα της κοπέλας γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα είχε μέσα κάποια λεφτά. Την πλησίασα από πίσω, της έβγαλα το μαχαίρι και της είπα “δώσε μου την τσάντα σου τώρα’’. Εκείνη γύρισε ξαφνικά και άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε ενώ φώναζε. Χωρίς να καταλάβω πώς και ενώ παλεύαμε και πέφτανε γλάστρες και άλλα πράγματα γύρω μας, τη χτύπησα με το μαχαίρι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές. Μετά η κοπέλα που ήταν ματωμένη άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια».

Ο 58χρονος υποστήριξε πως είχε «στερητικά» λόγω έλλειψης πρέζας, ωστόσο στη συνέχεια της κατάθεσης του υποστήριξε ότι μόλις αντίκρισε τα ματωμένα χέρια του, έβγαλε χαρτοπετσέτες από την τσέπη του και τα σκούπισε ενώ μάλιστα άλλαξε και μπλούζα ενώ πέταξε το μαχαίρι σε παρακείμενο κάδο σκουπιδιών.

«Τις χαρτοπετσέτες αυτές δεν τις πήρα μαζί μου και πρέπει να τις άφησα στο νεκροταφείο. Αφού σκούπισα τα χέρια μου και το μαχαίρι με τις χαρτοπετσέτες, σκαρφάλωσα την περίφραξη του νεκροταφείου», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα ο 58χρονος κατευθύνθηκε στην Ομόνοια για να πουλήσει το κινητό και σκοπός του ήταν με τα χρήματα που θα κέρδισε να πάρει ναρκωτικά «για να ηρεμήσω».

«Δεν θυμάμαι πόσες φορές πήγα στο μαγαζί αυτό για να πουλήσω το κινητό και τα ακουστικά για 20 ευρώ. Την ώρα που το πουλούσα ήμουν χάλια, δηλαδή αγχωμένος και ιδρωμένος. Ηθελα να το πουλήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να εξαφανιστώ από εκεί. Μόλις το πούλησα, έφυγα κατευθείαν από εκεί και πήγα ψώνισα πρέζα από την πλατεία Βάθης και πήγα σπίτι και την ήπια για να ηρεμήσω».

»Όταν έγινε το κακό, δεν είχα “πιει’’ πρέζα, αλλά είχα στερητικά. Ολο αυτόν τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό αυτό μέχρι και σήμερα που με φέρατε εδώ στην υπηρεσία σας, έβλεπα ειδήσεις που λέγανε για την κοπέλα και σκεφτόμουν το κακό που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας το είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου. Το βάρος αυτό το κουβαλούσα μέσα μου και δεν είχα πει σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει».

Ο 58χρονος μίλησε για το παρελθόν του

«Ξέρω πως μία συγγνώμη δεν θα φέρει πίσω την κοπέλα, ούτε θα καλυτερεύσει την κατάσταση, αλλά θέλω να την πω. (…). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία. Εκεί είναι ακόμη το πατρικό μου σπίτι, το οποίο έχω κάνει τα χαρτιά για να το πουλήσω. Εχω δύο παιδιά, ένα αγόρι που έχω υιοθετήσει και είναι 24 χρόνων και ένα κορίτσι που είναι 12 χρόνων. Η πρώην γυναίκα μου με χώρισε γιατί κατάλαβε ότι έπαιρνα την κάτω βόλτα με αυτά που είχα αρχίσει να κάνω», ανέφερε ο δράστης της δολοφονίας σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, όταν ο ίδιος ήταν 46 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως ψαράς σε διάφορα καΐκια. «Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και που παντρεύτηκα με τη γυναίκα μου. Μετά πήρα την κάτω βόλτα. Άρχισα τις κλοπές και τα ναρκωτικά. Έχω μπει δύο φορές φυλακή. (…) Από τότε που βγήκα από τη φυλακή μένω σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στο Γαλάτσι. Εκεί μένω με ένα άλλο παιδί που τον λένε Γιώργο. Ο Γιώργος πίνει ψυχοφάρμακα και έχω να τον δω κάνα δύο μέρες. Δεν ξέρω πού έχει πάει», είπε στις Αρχές, ενώ τις ενημέρωσε πως από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε δεν έχει πιάσει κάποια δουλειά και πως «τα βγάζω με κλοπές που κάνω από δω και από κει».

Μητέρα Δώρας: Την ήξερε, ήθελε να την σκοτώσει

Η μητέρα της 32χρονης εφοριακού έδωσε συνέντευξη Τύπου μαζί με το γιο της και τη δικηγόρο της οικογένειας και κατήγγειλε πως ο 58χρονος γνώριζε την Δώρα καθώς έμενε 300 μέτρα μακριά και την είχε συναντήσει στο ψιλικατζίδικο. Για ακόμα μία φορά ζήτησε να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο και να του επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών.

«Λυπάμαι που κάποιος ανέλαβε να υπερασπιστεί τον φονιά. Κανείς δεν έπρεπε να τον υπερασπιστεί. Το έκανε εσκεμμένα, δεν ήταν τυχαίο. Ήθελε να την σκοτώσει, εύχομαι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να μην θρηνήσει άλλη μάνα», είπε η μητέρα της Δώρας και ισχυρίστηκε πως έχει πληροφορίες πως ο 58χρονος παρακολουθούσε την κόρη της και είναι «ψεύτης».

Παράλληλα χαρακτήρισε «ντροπή» την αποφυλάκιση του: «είναι ντροπή που τον άφησαν να βγει έξω, και αν έμενε κι άλλο μπορεί να είχε κάνει κι άλλο φόνο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο κράτος. Έπρεπε να τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου έκανε λόγο για έναν στυγνό δολοφόνο που κατακρεούργησε την Δώρα για πέντε ευρώ: «Μιλάμε για έναν αμετανόητο δολοφόνο. Αν η αστυνομία δεν έκανε πολύ καλά την δουλειά της, θα σκότωνε κι άλλους. Μιλάμε για μια παθογένεια της κοινωνίας. Μιλάμε για έναν κατηγορούμενο που δε διστάζει λίγο μετά την αποφυλάκισή του αρματωμένος με σουγιά μέσα σε έναν ιερό χώρο να διαλέξει το θήραμά του σαν έναν κυνηγός». «Η Δώρα ήταν ένα φωτεινό πλάσμα που ήρθε το φως και την καταπλάκωσε» είπε επίσης.

Ο αδερφός της Δώρας Ζέμπερη ξέσπασε χαρακτηρίζοντας τον 58χρονο σφαγέα ενώ ευχαρίστησε την ΕΛ.ΑΣ. για την γρήγορα σύλληψη του: «δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες να καταστραφούν ακόμα; Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα».

Λίντσαραν τον 58χρονο στα δικαστήρια - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ο δράστης, την ώρα που αποχωρούσε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου είχε πάει για να απολογηθεί, προπηλακίστηκε από τη μητέρα, τον αδερφό και τον πατέρα της άτυχης εφοριακού αλλά και από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Ο πατέρας της Δώρας, Κώστας Ζέμπερης φώναζε «Αλήτη, μου έφαγες το παιδί», ενώ η μητέρα της λιποθύμησε από την ένταση.

Παρά τον αστυνομικό κλοιό, ο κατηγορούμενος ξυλοκοπήθηκε και φυγαδεύτηκε.

Ο δράστης πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 22

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 21

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 3

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 5

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 6

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 7

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 9

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 11

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 12

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 13

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 14

Δώρα Ζέμπερη - Κυνικός ο δράστης: Τη σκότωσα και πήγα σπίτι (pics) - Media Gallery 15


Πηγή: reader.gr