Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Gazzetta team
Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου
Ο 18χρονος εμπλέκεται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Ένας 32χρονος Αλβανός συνελήφθη σήμερα, Τρίτη, στην Πάτρα, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται στη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος φέρεται ως δραπέτης από τις φυλακές ενώ συνελήφθη την 28η Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αχαίας, όπου είχε βρει καταφύγιο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τον ένα από τους δύο εκτελεστές που μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού και, πιθανότατα, ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον 52χρονο. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη ενώ υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα έγιναν πέντε προσαγωγές κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ. Και οι πέντε προσαχθέντες είναι Αλβανικής καταγωγής και θεωρούνται ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει οι δικογραφίες που χειριζόταν ο άτυχος δικηγόρος, όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε και τα ραντεβού στα επισκεπτήρια.

Οι τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η εντολή δόθηκε μέσα από τις φυλακές, όχι όμως για τη δολοφονία, αλλά για τον εκφοβισμό του. Ωστόσο, φαίνεται πως για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, ο ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Οι έρευνες φαίνεται να καταλήγουν ότι ηθικοί αυτουργοί είναι δυο Αλβανοί κακοποιοί, που έδωσαν την εντολή μέσα από τις φυλακές σε δυο συμπατριώτες τους να εκφοβίσουν το δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έγινε στο γραφείο του δικηγόρου που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154, στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγή: reader.gr