Στην Ελλάδα υπάρχει δρόμος με πινακίδα που λέει: «προχωράτε με δική σας ευθύνη»!

Gazzetta team
Στην Ελλάδα υπάρχει δρόμος με πινακίδα που λέει: «προχωράτε με δική σας ευθύνη»!
Ελλάς το μεγαλείο σου! Αλλιώς, απίστευτα κι όμως ελληνικά. Οτι θέλετε παίρνετε, η ουσία όμως, είναι τραγικά η ίδια...

Οχι δεν είναι σε υποσαχάρια περιοχή. Είναι στην Εύβοια, το δεύτερο ελληνικό νησί σε μέγεθος κι ένα απ τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Είναι μία ανάσα από την Αθήνα κι όμως στο δρόμο που συνδέει τις Ροβιές (στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού απέναντι απ τη Στερεά) με την Ηλία, υπάρχει τμήμα δρόμου που η πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς πως... «προχωρούν με δική τους ευθύνη»!

Αυτό συνέβη λόγω κατολισθήσεων στο σημείο και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για το θέμα, απλά το άφηναν στην τύχη των διερχομένων.

Τώρα τα πράγματα δείχνουν να δρομολογούνται προς λύση, καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αφού το είδε το σημείο και εύλογα το χαρακτήρισε ντροπή, υπέγραψε τη σύμβαση προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν κατασκευές στεγάστρου και τοιχίων κατά μήκος της διαδρομής που θα συγκρατούν τυχόν πτώσεις βράχων από τα πρανή.

Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας για το θέμα τόνισε πως: «Είναι ντροπή να υπάρχειδρόμος με ταμπέλα που γράφει "Προχωράτε με δική σας ευθύνη", είναι ντροπή να ξεκινά για τη δουλειά του ο φορολογούμενος οδηγός και να του λες, μπες στον δρόμο και αν ζήσεις, καλώς. Είναι ένα από τα έργα που κλείνουν πληγές μίας Ελλάδας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα. Η πολιτική που ακολουθούμε στα θέματα της οδικής ασφάλειας και της οδοποιίας είναι επιθετική σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Κινούμαστε γρήγορα και προσπαθούμε, με τα μέσα που έχουμε, να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες διέλευσης και μετακίνησης για όλους»...