Ο πατέρας της 32χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη κατέθετε για πέντε ώρες (vid)

Gazzetta team
Ο πατέρας της 32χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη κατέθετε για πέντε ώρες (vid)
Ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού που βρέθηκε δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών έδωσε κατάθεση για πέντε ώρες στις αρχές.

Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη για τη δολοφονία της νεαρής στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.

Αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης, ο πατέρας αποχώρησε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ, ώστε να αποφύγει τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

«Πήρα έξω από το Β' Νεκροταφείο έναν πελάτη»

Ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης, υποστηρίζει ότι πέρασε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β΄ Νεκροταφείο την ώρα του φόνου και επιβίβασε στο σημείο εκείνο ένα πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος και σαν να γνώριζε για τη δολοφονία. Παράλληλα, συγγενείς της άτυχης γυναίκας εκτοξεύουν κατηγορίες κατά του πατέρα της, για τη συμπεριφορά του προς αυτήν.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας δήλωσε στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής: «Εγώ, εκείνη την ώρα ανέβαινα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά. Η τύχη μου η ''μαύρη'' με έβαλε να περάσω τυχαία έξω από το Νεκροταφείο και να πάρω, μάλιστα, έξω από το Β' Νεκροταφείο πελάτη. Εγώ δούλευα ταξί και είχα μια Κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι και την ανέβασα στο Μαρούσι. Φεύγω, αλλά, επειδή είχε κίνηση η Κηφισίας, φεύγω από Ολυμπιακό Στάδιο, Σπύρου Λούη και κατεβαίνω στον Περισσό. Εκεί, κατέβηκα και έξω από το νεκροταφείο, πήρα έναν άντρα από την πόρτα του νεκροταφείου, περίπου 30 με 35 ετών, και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ, την ώρα που δεν γνώριζα ότι έψαχναν τους δολοφόνους του παιδιού μου. Μπορούν να με δουν και από τις κάμερες. Εγώ ήμουν εκεί, γύρω στις 18:30, σίγουρα, όταν είχαν κλείσει οι γραμμές του τρένου».

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά η Ελληνική Αστυνομία για την δολοφονία

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας από το κάδρο των υπόπτων ούτε να διαγραφεί κανένα ενδεχόμενο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία αφού εικάζεται ότι ο δολοφόνος παρακολουθούσε την 32χρονη. Επίσης διερευνούν και τον τρόπο διαφυγής του δράστη από το σημείο του εγκλήματος.

Έκκληση της οικογένειας για μάρτυρες

Εκκληση προς όποιον είδε τυχόν τη στυγερή δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, ή γνωρίζει κάτι σχετικό, απηύθυνε η συνήγορος της οικογένειας της εφοριακού.

Η Γιάννα Παναγοπούλου χαρακτήρισε ιδιαίτερα περίπλοκη και «σκοτεινή» την υπόθεση αυτή της δολοφονίας της 32χρονης στο Β' Νεκροταφείο με 14 μαχαιριές. «Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα δυνατά ενδεχόμενα», σημείωσε και κάλεσε όλους τους μάρτυρες να καταθέσουν. Ανάμεσα σε αυτούς, επεσήμανε, είναι και ο πατέρας της άτυχης εφοριακού, ο οποίος αποκάλυψε το Σάββατο ότι την ώρα του εγκλήματος εκείνος περνούσε έξω από το Β' Νεκροταφείο, από όπου παρέλαβε έναν άνδρα με το ταξί του.

«Ζητούμε όποιος είδε κάτι, οτιδήποτε κι αν γνωρίζει, να απευθυνθεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει, γιατί είναι σημαντική η κάθε μαρτυρία σχετική με αυτές τις κρίσιμες ώρες», δήλωσε η κ. Παναγοπούλου στον ΣΚΑΪ. «Ηταν 5:30 το απόγευμα σε ένα σημείο που είχε κόσμο. Οποιος γνωρίζει κάτι, αν φοβήθηκε από αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά του να μην φοβηθεί σήμερα. Εχουν περάσει αρκετά 24ωρα. Ηταν νεαρό κορίτσι, θα μπορούσε να είναι η κόρη ή η αδελφή οποιουδήποτε. Οποιος ξέρει κάτι να συγκινηθεί, να κινητοποιηθεί και μας βοηθήσει στην εξιχνίαση αυτού του στυγερού εγκλήματος», τόνισε και κατέληξε:

«Δεν μπορεί να μην είδε κανείς τίποτα. Μιλάμε 14 μαχαιριές, για ένα κορίτσι που σύρθηκε στο νεκροταφείο και ενδεχομένως πάλεψε με τον δολοφόνο».

Πηγή: reader.gr