Αλεξανδρούπολη: Βίντεο με βασανισμούς κρατουμένων είχε στο κινητό του ο συλληφθείς (vid)

Gazzetta team
Αλεξανδρούπολη: Βίντεο με βασανισμούς κρατουμένων είχε στο κινητό του ο συλληφθείς (vid)
Ανατριχιστικά βίντεο και φωτογραφίες βρήκαν στο κινητό του 32χρονου συλληφθέντα οι αστυνομικοί, ενώ η σύζυγός του που τον κατέδωσε, υποστήριξε πως ήταν μέλος του ΙSIS για 3 μήνες.

Βίντεο με βασανιστήρια κρατουμένων από τζιχαντιστές βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ένα από τα βίντεο απεικονίζει ο ίδιος και κάποιοι άνδρες να βασανίζουν έναν κρατούμενο χτυπώντας τον και κλωτσώντας τον ανελέητα, ενώ το θύμα ικετεύει για τη ζωή του. Σε δεύτερο βίντεο, φαίνεται πάλι ο συλληφθείς μαζί με άλλους άνδρες πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια όλοι μαζί να πυροβολούν στον αέρα.

Μάλιστα στο κινητό του 32χρονου Σύρου υπάρχει και μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του άντρα που βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου βίντεο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ωστόσο είναι ασαφές αν το θύμα αποκεφαλίστηκε από τον συλληφθέντα ή από κάποιον άλλο.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο άντρας αποκεφαλίστηκε, γιατί έκαιγε σπίτια στη Συρία και η οργάνωση στην οποία ανήκε ο 32χρονος Σύρος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του ISIS»

Η συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη εχθές όταν εμφανίστηκε στην υπηρεσία ασύλου για την προγραμματισμένη του συνέντευξη.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μετά σταμάτησε», είπε η σύζυγος του 32χρονου διευκρινίζοντας πως ήταν «μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ» Όπως διευκρίνισε όταν επέστρεψαν από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS, ενώ ισχυρίστηκε πως αγνοεί το ενοχοποιητικό υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του. «Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η 20χρονη γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα κλιπ που βρέθηκαν στον κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.