Δίκη Χ.Α: Την παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας

Gazzetta team
Δίκη Χ.Α: Την παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας
Σε σημερινή της πρόταση η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη φυσική παρουσία στο δικαστήριο των εναπομείναντων προστατευόμενων μαρτύρων, αίτημα που είχε τεθεί από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Σημαντική εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η εισαγγελέας της έδρας ζητά τη φυσική παρουσία των τεσσάρων προστατευόμενων μαρτύρων, προτείνοντας δηλαδή να γίνει δεκτή η ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Στο σκεπτικό της η εισαγγελέας επικαλείται πως η μη παρουσία «στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζει την αρχή της αμεσότητας και είναι αντίθετη στην αρχή της δίκαιης δίκης” αλλά και πως “στη διάταξη του νόμου δεν αναφέρεται η μη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων».

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε παράλληλα την κατάθεση του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Σταύρου, ο οποίος δήλωσε πως «ουδείς τον ενόχλησε από την αποχώρησή του, ούτε την οικογένειά του, επομένως πρέπει να γίνει γνωστό το αίτημα της υπεράσπισης να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο ακροατήριο».

Παράλληλα η εισαγγελέας επικαλέστηκε και τις διαρροές στοιχείων των εν λόγω μαρτύρων στον Τύπου όσο και στο ακροατήριο, για να δικαιολογήσει το σκεπτικό της εισήγησής της.

Την αυτοπρόσωπη παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων, έχει πάντως ζητήσει και η πολιτική αγωγή, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους εξετάσει. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του.

Πηγή: reader.gr