3 προσαγωγές μετά τη νέα συγκέντρωση εναντίον της παράστασης «Ώρα του Διαβόλου» (pics & vid)

Gazzetta team
3 προσαγωγές μετά τη νέα συγκέντρωση εναντίον της παράστασης «Ώρα του Διαβόλου» (pics & vid)
Με πρωτοστάτη για μία ακόμη φορά τον γνωστό μοναχό Κλεομένη, οι λιγοστοί συγκεντρωμένοι απαίτησαν την ακύρωση της παράστασης, συνεχίζοντας να προκαλούν ένταση έξω από το κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο», ενώ σήμερα η αστυνομία προχώρησε και σε 3 προσαγωγές.

Νέα ένταση επικράτησε για δεύτερη ημέρα έξω από το κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο» όπου προβάλλεται η παράσταση «Η Ώρα του Διαβόλου» βασιμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φερνάντο Πεσσόα.

Μικρός αριθμός ατόμων κρατώντας σταυρούς στα χέρια και μαύρες σημαίες με συνθήματα συγκεντρώθηκε για δεύτερη μέρα έξω από κτίριο για να διαμαρτυρηθεί. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν άτομα που έσπευσαν να δουν την παράσταση και φώναξαν συνθήματα, ενώ ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές και ολιγόλεπτος αποκλεισμός από τους διαδηλωτές του ενός ρεύματος της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Αυτή την ώρα, τα άτομα είναι συγκεντρωμένα στο χώρο του Λευκού Πύργου και στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες είχαν σημειωθεί αντίστοιχα επεισόδια με μικρή ομάδα ανθρώπων με εικόνες ανά χείρας επιχείρησαν να διακόψουν τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Χρανιώτης. Ανάμεσα στα περίπου πενήντα άτομα, συγκαταλεγόταν ο γνωστός πατέρας Κλεομένης, αλλά και μια πιο οργανωμένη ομάδα νεαρών με κράνη και ξύλα, που προκάλεσε και τα επεισόδια με τους αστυνομικούς.

Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ορθοδοξίας, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 9:00 το βράδυ άρχισε η θεατρική παράσταση.

Πηγή: reader.gr