Τρεις κατηγορίες παραβάσεων στο νέο ΚΟΚ

Gazzetta team
Τρεις κατηγορίες παραβάσεων στο νέο ΚΟΚ
Η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, επιμένοντας στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

«Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

Ο νεός ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.

Συμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει, τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε δε ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.