Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!

FOLLOW US

Slogun:Οι θεούληδες στην Τραμπζονσπόρ μετά από όλα όσα έγιναν, απειλούν και τον διαιτητή στο twitter. Είδωλα!
BWIN stripe gif

Πανεπιστημιακός γιατρός συνελήφθη για «φακελάκι»

Gazzetta team
Πανεπιστημιακός γιατρός συνελήφθη για «φακελάκι»
Ένας πανεπιστημιακός ιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, κατόπιν καταγγελίας ασθενούς για χρηματισμό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γιατρός αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στην εισαγγελία προκειμένου να του απαγγελθεί το κατηγορητήριο και να κινηθεί στη συνέχεια η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

«Υπάρχουν αναφορές για χρηματισμό, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ' ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θ' αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Αδαμίδης, ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιο περιστατικό, ένα χρόνο πριν και μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της διοίκησης, όταν συνελήφθη για χρηματισμό γιατρός του ΕΣΥ. «Ο ασθενής που τότε κατήγγειλε τον ΩΡΛ, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο μας, παρακολουθείται και είναι πάρα πολύ καλά», σημειώνει ο κ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι η απάντηση τόσο της διοίκησης όσο και του υπουργείου, στις ανησυχίες των ασθενών ως προς την αντιμετώπιση που θα έχουν την επομένη της καταγγελίας τους, είναι ότι «εγγυούμαστε την ασφαλή αντιμετώπιση του ασθενούς από γιατρό ίδιας ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το αναλαμβάνει η διοίκηση, εάν για λόγους ψυχολογικούς επιλέξει να χειρουργηθεί σε άλλο νοσοκομείο τότε ο υπουργός αναλαμβάνει να τον παραπέμψει κατά προτεραιότητα σ' ένα άλλο νοσοκομείο της χώρας και να χειρουργηθεί εκεί ασφαλώς».

Τέλος ο διοικητής του ΠΓΝΑ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο». Διαβεβαιώνει δε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι θωρακισμένος αυτός ο οποίος κάνει την καταγγελία», συγχαίρει «αυτούς που βρήκαν το θάρρος και την έκαναν γιατί έτσι μόνο θα σπάσει το απόστημα και θα το καθαρίσουμε». Τέλος, διαμηνύει πως «το υπουργείο και η διοίκηση θα φανούν αμείλικτοι σε τέτοια περιστατικά – όποιος έχασε τον ύπνο του δικαίως τον έχασε».


Πηγή: reader.gr