Slogun:Μεγάλη ατάκα ο Αταμάν. Αλλά βαριά. Θα ζυγιστεί…

FOLLOW US

Slogun:Μεγάλη ατάκα ο Αταμάν. Αλλά βαριά. Θα ζυγιστεί…
BWIN stripe gif

Νέα θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Gazzetta team
Νέα θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι
Νέα θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων (40m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα Ι του λιμένα Ικονίου στο Κερατσίνι.
Η ρύπανση σημειώθηκε κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του M/V «KATΗERINE BORCHARD» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ «ΜΑΙΝΑΛΟΝ'» Ν.Π. 10768, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα, η ρύπανση προκλήθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του M/V «KATΗERINE BORCHARD», με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το Δ/Ξ – Π/Φ «ΜΑΙΝΑΛΟΝ», ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του M/V πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.


Πηγή: reader.gr