Φοιτητές κλείδωσαν το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ

Gazzetta team
Φοιτητές κλείδωσαν το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς φοιτητές που ήθελαν να παρεβρεθούν στη συνεδρίαση, συνάντησαν την άρνηση του πρύτανη κι εν συνεχεία κλείδωσαν τις πόρτες της αίθουσας, εγκλωβίζοντας πρύτανη και καθηγητές.

Λίγο μετά τις 4 μ.μ. περίπου 50 μέλη φοιτητικών συλλόγων από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, έπειτα από σχετική απόφαση που πήραν σε γενικές συνελεύσεις, ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης, στον 7ο όροφο του κτιρίου της Πρυτανείας, και η συμμετοχή στη διαδικασία.

Όταν το αίτημά τους απορρίφθηκε, κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, γνωστοποιώντας, σε συζήτηση με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου, πέντε μέλη του πρυτανικού συμβουλίου και τρεις πρόεδροι Τμημάτων κατέβηκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας και οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας -για να τους αφήσουν να αποχωρήσουν- δέσμευση για ικανοποίηση του αιτήματος.

«Μας κλείδωσαν στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης και δε μας άφηναν να πάμε ούτε έξω, ούτε επάνω. Μας καταλόγιζαν την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Εμείς τους εξηγήσαμε ότι και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε να υποσχεθούμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για ανοιχτή συνεδρίαση, όταν αυτοί δεν μπορούν να υποσχεθούν ότι δε θα κλειδώσουν τα μέλη της Συγκλήτου, όπως έκαναν με εμάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαόπουλος.

Τελικά, οι φοιτητές, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να φύγει, αποχώρησαν τονίζοντας ότι θα επιμείνουν στο αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου και ότι θα αποφασίσουν από αύριο πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ