Περνούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Κολομβία μέσα σε μηχάνημα (pics)

Gazzetta team
Περνούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Κολομβία μέσα σε μηχάνημα (pics)
Οι αστυνομικές αρχές... ξεσκέπασαν κύκλωμα ναρκωτικών και κατάσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης 500.000 ευρώ.

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αττικής, καταφέροντας ένα ακόμη καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που εισάγουν και διακινούν ναρκωτικά. Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έκαναν εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την Κολομβία, με σκοπό τη διακίνησή της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, σε περιοχές της Αθήνας και της Λάρισας, τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 47χρονος Έλληνας και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 29, 30 και 49 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 40χρονος Αλβανός ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν στη Λειψία, κατά τη διαδρομή του από την Κολομβία προς την Ελλάδα, ταχυδρομικό δέμα μεγάλου βάρους, μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένο μεταλλικό μηχάνημα, με σημαντική ποσότητα κοκαΐνης. Όσον αφορά τον παραλήπτη του μηχανήματος ήταν εμπορική εταιρεία σε περιοχή του νομού Λαρίσης.

Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 47χρονος, κατά τη στιγμή της παραλαβής του μηχανήματος, καθώς και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 10 κιλών και 598 γραμμαρίων, αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους 802 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ένα περίστροφο, εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 3.250 ευρώ, μία πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, το κέρδος από την πώληση της ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε, θα έφτανε στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ