Από 1,5 μέτρο πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο

Gazzetta team
Από 1,5 μέτρο πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο
Από απόσταση περίπου ενάμιση μέτρου με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών πυροβόλησαν οι εκτελεστές τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η βολίδα τρύπησε τον δεξιό πνεύμονά του, και ενδεχομένως την καρδιά, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν μετά τη νεκροτομή στο πτώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα τους, υποτίθεται για να συζητήσουν μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ήταν γύρω στα 30, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός.

Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τα πρόσωπα των δολοφόνων από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτηρίων.

Δεν βρέθηκε κάλυκας

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο δεν βρήκαν κάλυκα, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα. Οι άνδρες της Ασφάλειας εικάζουν ότι είτε οι δράστες χρησιμοποίησαν περίστροφο που δεν αποβάλλει τον κάλυκα, είτε πιστόλι και φρόντισαν πριν φύγουν να τον μαζέψουν για να μην αφήσουν πίσω τους κανένα στοιχείο. Η σφαίρα στο σώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναμένεται να σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο της δολοφονίας ήταν «καθαρό» ή είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου. Στον τόπο του εγκλήματος, έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, είχε χειριστεί στο παρελθόν αρκετές σημαντικές υποθέσεις. Το όνομά του είχε ακουστεί πρόσφατα καθώς ήταν ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Κουρτάκη και Τζένου, στην υπόθεση με τον 23χρονο γιο του υπουργού Άμυνας. Ήταν εκ των συνηγόρων και του Θωμά Λιακουνάκου στην υπόθεση των εξοπλιστικών και στην υπόθεση της Energa.

«Σκότωσαν έναν πατέρα που δούλευε»

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά από την δολοφονία του μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του γνωστού δικηγόρου αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το τι έχει συμβεί ενώ η μόνη που κατάφερε να κάνει δήλωση είναι η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ντάνα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου:

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

Βόζεμπεργκ: Κάτι μπορεί να ήξερε και του έκλεισαν το στόμα

Η κυρία Βόζεμπεργκ είναι οικογενειακή φίλη της οικογένειας Ζαφειρόπουλου και γνωριζόταν καλά τόσο με τον εκλιπών, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της.

Η κ. Βόζεμπεργκ, όπως είπε, ήταν στο παρελθόν ασκούμενη στο γραφείο του πατέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα.

«Η άποψη μου είναι ότι κάτι μπορεί να ήξερε ο Μιχάλης, στο πλαίσιο του χειρισμού μιας υπόθεσης, και του έκλεισαν το στόμα» επεσήμανε η κ. Βόζεμπεργκ, προσθέτοντας: «Είναι σοκ για τον νομικό κόσμο». «Ήταν αντίγραφο του πατέρα του, εξαιρετικός συνάδελφος και αγαπητός από όλους τους συναδέλφους», επισήμανε η κυρία Βόζεμπεργκ.

Πηγή: reader.gr