Όχι, δεν είναι «οκ» να φας ένα χαστουκάκι

Στέλλα Παπαδοπούλου
Όχι, δεν είναι «οκ» να φας ένα χαστουκάκι
Υπάρχουν γυναίκες που παλεύουν να βρουν διέξοδο από έναν εφιάλτη, υπάρχουν κι αυτές που θεωρούν το 2018 «οκ» αν φάνε κι ένα χαστουκάκι και το δηλώνουν με χαμόγελο στην κάμερα.

Και να μην θέλεις να δεις τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ιωάννας Μπέλλα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου από το πρωί είναι top θέμα συζήτησης παντού.

Η 22χρονη κοπέλα σχολιάζοντας τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν από το πέρασμά της στο Greece's Next Top Model είπε για τον τρόπο που της μίλησαν οι κριτές: «Ο τρόπος τους θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός σε ένα παιδί... μην το ξεχνάμε αυτό».


Το «παιδί» κατάφερε να πάρει το τηλεοπτικό κοινό με το μέρος του και λίγα λεπτά κι αργότερα μας... σόκαρε.

«Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω στον τσακωμό;»... είπε με χαμόγελο. Στην προσπάθειά της να το μαζέψει τόνισε: «Στον έντονο τσακωμό έτσι!» και κατάφερε να το κάνει ακόμα χειρότερο λέγοντας πως όποια γυναίκα πει ότι δεν έχει φάει ξύλο ή δεν έχει κάνει πλαστικές λέει ψέμματα: «Ποια γυναίκα δεν έχει φάει; Όποια δεν έχει φάει ή όποια δεν έχει κάνει πλαστική λέει ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

What;

Μετά την παρέμβαση του Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Ιωάννα Μπέλλα, ίσως σκέφτηκε καλύτερα αυτό που... πέταξε και συμπλήρωσε: «Δεν θα ήθελα να το ξαναπεράσω. Η βία είναι ένα πάρα πολύ κακό πράγμα και δεν πρέπει να υπάρχει. Ο λόγος είναι το παν, μπορείς να τα λύσεις όλα με τα λόγια και όχι με το ξύλο». Ωστόσο, το «κακό» είχε ήδη γίνει.

Σάλος με τη δήλωση της Ιωάννας Μπέλλα: «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι» (pics & vid)

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν γυναίκες - θύματα βίας που φοβούνται να μιλήσουν και ξαφνικά βλέπουμε μία νεαρή κοπέλα να... απενοχοποιεί τη βία και καταλαβαίνει τη βλακεία που είπε δημόσια αρκετές ώρες αργότερα (βλ. gallery).

Ο κόσμος έχει τη γνώμη του, ξέρει πολύ καλά τι άκουσε από ένα νεαρό κορίτσι που όπου σταθεί λέει με περηφάνια ότι είναι Σταρ Ελλάς και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Μις Υφήλιος.

Η 25η Νοεμβρίου είναι η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και δεν πέρασαν αρκετές μέρες που διαβάσαμε ιστορίες γυναικών που βίωσαν τον δικό τους Γολγοθά κάτω από τη συζυγική στέγη.

Εμείς, απλά θα θυμηθούμε μερικούς αριθμούς...

- Μία στις τρεις γυναίκες ή κορίτσια βιώνουν σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους
- 750.000.000 γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο παντρεύτηκαν πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια
-2.000.000 κορίτσια ανά έτος κινδυνεύουν να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων
-Μια στις δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από τους συντρόφους ή την οικογένειά τους
-Το 71% όλων των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως είναι γυναίκες ή κορίτσια
-3 στις 4 από αυτές είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης
-Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 2014-2017 έχουν σημειωθεί περισσότερα από 13.700 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 70% των θυμάτων.

H διαφημιστική καμπάνια από τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών:

Η συγγνώμη κι η εξήγηση της Ιωάννας Μπέλλα λίγες ώρες αργότερα: