Η Εθνική Αντίσταση, ο Τζήμερος και μία οφειλόμενη απάντηση (pic)

Η Εθνική Αντίσταση, ο Τζήμερος και μία οφειλόμενη απάντηση (pic)
Μία μέρα μετά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επέλεξε ο Θάνος Τζήμερος να μας υπενθυμίσει τον περσινό του λίβελο εναντίον της Εθνικής Αντίστασης, την οποία βάφτισε Εθνικό Έγκλημα, επιχειρηματολογώντας, κιόλας, επί δέκα και πλέον παραγράφους για να πείσει για την βασιμότητα των επιχειρημάτων του.

Μας είπε για τους κακούς αντάρτες που σκότωναν Γερμανούς και την έκαναν αφήνοντας πίσω τους, τους ανυπεράσπιστους πολίτες, έρμαια στις εκδικητικές ορέξεις των Γερμανών.

Μας είπε επίσης ότι οι αντάρτες χτυπούσαν «τυχαίους Γερμανούς στρατιώτες] μόνο όταν είχε κριθεί η έκβαση του πολέμου, θέλοντας να υποστηρίξει ότι δεν προσέφεραν καμία ουσιαστική βοήθεια στην συμμαχική νίκη.

Μας είπε κι άλλα πολλά για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτοί που ευθύνονται για τις εκτελέσεις χιλιάδων Ελλήνων πολιτών ήταν αυτοί που αγωνίζονταν εναντίον των κατακτητών της πατρίδας.

Ξέχασε πολλά, όμως, ο Θάνος ο Τζήμερος... Ξέχασε ο Τζήμερος ότι οι Γερμανοί δεν επέλεξαν την Ελλάδα του 1941 για να κάνουν διακοπές και να απολαμβάνουν τον ζεστό της ήλιο και τις θάλασσές της.

Ξέχασε ο Τζήμερος ότι οι Γερμανοί βρίσκονταν σε αυτά εδώ τα χώματα ως κατακτητές για να επιβάλουν την πιο αποκρουστική ιδεολογία που εμφανίστηκε ποτέ στην ανθρωπότητα.

Ξέχασε ο Θάνος ο Τζήμερος ότι οι Γερμανοί επιστράτευσαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους για να τους στείλουν να φτιάχνουν τα τανκς της Βέρμαχτ στα κολαστήρια της Κεντρικής Ευρώπης.

Ξέχασε ο Θάνος ο Τζήμερος ότι το πρώτο μέλημα των «τυχαίως διερχομένων» Γερμανών στρατιωτών κι επιτελών ήταν η απαγωγή όλων των Ελλήνων Εβραίων κι η μεταφορά του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από όπου γύρισαν μόνο μερικές εκατοντάδες.

Ξέχασε ο Θάνος ο Τζήμερος ότι οι τυχαία διερχόμενοι ναζί ήταν αυτοί που άφησαν τους Βούλγαρους ομοϊδεάτες τους να αλωνίζουν στην Θράκη και να αιματοκυλούν με κάθε ευκαιρία χωριά και πόλεις της περιοχής.

Ξέχασε ο Τζήμερος ότι τους κατακτητές τους πολεμάς με κάθε κόστος και με κάθε ευκαιρία...

Γιατί με την τζημέρεια λογική o ταγματάρχης Δουράτσος, όταν οι Γερμανοί εισβολείς του ζήτησαν να παραδώσει το οχυρό Ρούπελ θα τους κέρναγε καφέ αντί να τους αντιτείνει πως «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται...»

Γιατί με την τζημέρεια, επίσης, λογική δεν είχαμε κανένα λόγο να πούμε το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς φασίστες του Μουσολίνι αφού ξέραμε ότι αυτοί θα εισέβαλαν με τα όπλα στην Ελλάδα...

Και συνεχίζοντας με την τζημέρεια λογική δεν είχαμε και κανέναν λόγο να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας 120 χρόνια πριν, αφού ξέραμε ότι οι Τούρκοι δεν θα μας την χάριζαν αναίμακτα.

Υπάρχει πληθώρα επιχειρημάτων για να αντικρούσει κανείς την τζημέρεια λογική αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι ότι σχεδόν ανήμερα μίας εθνικής επετείου ο Τζήμερος κι ο κάθε Τζήμερος είναι εδώ να μας λέει τις αποψάρες του, χωρίς να συνυπολογίζει ότι εξαιτίας του αγώνα αυτών των ανθρώπων κι όσων ακόμη θυσιάστηκαν στο δέντρο της λευτεριάς μπορεί να λέει ελεύθερα τις απόψεις του αντί να βρίσκεται στον προθάλαμο κάποιου εργοστασίου γερμανικών ανταλλακτικών για τανκς.

Εξαιτίας όσων λοιδορεί ο Τζήμερος κι ο κάθε Τζήμερος βρισκόμαστε εδώ όλοι και κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να του το υπενθυμίσει.

Εκτός κι αν θα επιθυμούσε να λέγεται Φράντζ και να σηκώνει προτεταμένη την δεξιά, χαιρετώντας άλλους «τυχαία διερχόμενους» ενόπλους σε κάποια άλλη χώρα.

Ευτυχώς όμως η ιστορία έγραψε άπαξ...

Κι η ιστορία αυτή που γράφτηκε έχοντας για μελάνι το αίμα που χύθηκε εξαιτίας αυτών που ίσως να κρυφοθαυμάζουν οι Τζήμεροι δεν ξαναγράφεται...

Όσο και να λυσσάνε οι κάθε λογής Τζήμεροι, όσο και να σκυλεύουν τους χιλιάδες εκείνους που, ευτυχώς την ώρα που έπρεπε, δεν σκέφτηκαν σαν Τζήμεροι αλλά σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.