Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τις άδειες στο Ελληνικό

Gazzetta team
Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τις άδειες στο Ελληνικό
Η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των οικοδομικών εργασιών για την υλοποίηση του project, που θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της περιοχής.

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, τροπολογία για τις διαδικασίες έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επένδυση του Ελληνικού.

Με την τροπολογία για την «απρόσκοπτη εκτέλεση των οικοδομικών αδειών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά» τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 4062/2012 σχετικά με το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησης που διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

- Εγκρίνονται με τις οριζόμενες ΚΥΑ και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) καθώς και τω έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία,

- Αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού, εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, όπου απαιτείται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Πηγή: reader.gr