18-24 και ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αλλάζουν τα δεδομένα στη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας!

Gazzetta team
18-24 και ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αλλάζουν τα δεδομένα στη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας!
Σε μια εποχή που αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις στην αγορά εργασίας και η ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, η συνεργασία αυτή δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, να εκπαιδευτούν λαμβάνοντας τις απαραίτητες γνώσεις και τις σωστές κατευθύνσεις για την άμεση απορρόφηση τους στο μέλλον.

Το www.18-24.gr έχει αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο επιχείρησης τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταφέρει -μέσα στην κρίση- να διατηρήσει ανοδική πορεία και να εξελίσσεται συνεχώς.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, εκπαιδεύει συνεχώς τους συνεργάτες προσφέροντας προοπτικές εξέλιξης και φροντίζει να αναβαθμίζει συνεχώς το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μπορεί να μεγιστοποιεί την απόδοσή τους, αλλά και να βλέπουν τη δουλειά ευχάριστα και να αισθάνονται δημιουργικοί.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες και τους κανόνες της αγοράς προσφέρει κατάρτιση και επαγγελματική διέξοδο σε πολλούς νέους.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το κομμάτι της εκπαίδευσης και συνδέοντάς το άμεσα με την αγορά εργασίας, από τη φετινή χρονιά, έχει αναπτύξει συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 τον πιο σύγχρονο και περιζήτητο εκπαιδευτικό οργανισμό.

Σε μια εποχή που αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις στην αγορά εργασίας και η ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, η συνεργασία αυτή δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, να εκπαιδευτούν λαμβάνοντας τις απαραίτητες γνώσεις και τις σωστές κατευθύνσεις για την άμεση απορρόφηση τους στο μέλλον.

Τα πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες του 18-24.gr, δίνουν στους σπουδαστές όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να καταφέρουν μελλοντικά όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας.

Από φέτος λοιπόν και σε συνεργασία με το IEK ΔΕΛΤΑ 360 της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες στον τομέα της πληροφορικής, των τουριστικών επαγγελμάτων, αλλά και του τομέα των media, καταγράφονται, κωδικοποιούνται και γίνονται κομμάτι των σπουδών στους συγκεκριμένους κλάδους, ώστε οι σπουδαστές να εκπαιδευτούν πάνω σε πραγματικά project, που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα και θα έχουν ευρεία χρήση στα επόμενα χρόνια, όπως ακριβώς το βλέπει μια επιχείρηση εκ των έσω.

Πέρα από την αναγκαία θεωρία, θα δίνονται υπαρκτά case studies και projects, όπως εφαρμόζονται στο 18-24.gr, ώστε οι σπουδαστές να βλέπουν μέσα από τα μαθήματα στην πράξη, δομές που ήδη λειτουργούν.

Ο CEO του 18-24 TRAVEL, Γιώργος Καρανάσιος εξηγεί το πόσο σημαντική είναι αυτή η σύνδεση της εκπαίδευσης και εργασίας:

Παρά το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας, οι περισσότερες επιχειρήσεις δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρουν προσωπικό. Έχει να κάνει με την έλλειψη εξειδίκευσης, αλλά και με την έλλειψη της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης. Το δεύτερο είναι βασικό συστατικό της εξέλιξης στην εργασία και του διαχωρισμού του εργαζομένου από το στέλεχος μιας επιχείρησης. Δυστυχώς, έχουμε χιλιάδες αποφοίτους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που ούτε σύγχρονη και εξειδικευμένη γνώση έχουν ούτε την «κουλτούρα» του να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Υπάρχει μια δαιμονοποίηση της πρώτης (εφαρμογές και που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, θεωρείται ταμπού να διδάσκονται στις σχολές γιατί είναι εμπορικά προϊόντα), αλλά και μια παρανόηση του τι είναι η δια βίου μάθηση. Δεν είναι ούτε το μεταπτυχιακό ούτε φυσικά τα εκατοντάδες σεμινάρια με πιστοποίηση πάνω σε θέματα που όχι με την αγορά εργασίας, αλλά ούτε καν με την καθημερινή ζωή δεν έχουν σχέση.

Η συνεργασία μας με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, μας βοηθά να εξηγήσουμε με σαφήνεια σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό τι χρειαζόμαστε, να τους δώσουμε υλικό για την εκπαίδευση και φυσικά να επιβραβεύουμε την απόδοση των σπουδαστών πάνω στα case studies που συνδιαμορφώνουμε. Έτσι, σε πρώτη φάση, κρατάμε τους καλύτερους για πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια τους εντάσσουμε στο δυναμικό της επιχείρησης. Καινοτόμο για την Ελλάδα, αλλά φυσικά μιλάμε για το αυτονόητο, στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο.

Σε μια απαιτητική εποχή που η εκπαίδευση δεν μπορεί να σταματά πια σε θεωρητικό επίπεδο, αυτή η συνεργασία αυτή 18-24 TRAVEL με το IEK ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και την εμπειρία δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές να γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά στην αγορά εργασίας.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι προσφέρονται ευκαιρίες απασχόλησης αμέσως μετά το τέλος των σπουδών.