Απευθείας πτήση θα ενώσει την Αθήνα με το Σικάγο

Gazzetta team
Απευθείας πτήση θα ενώσει την Αθήνα με το Σικάγο
Την Αθήνα με το Σικάγο θα συνδέει απευθείας από το επόμενο καλοκαίρι η American Airlines ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της ελληνικής τουριστικής αγοράς αλλά και στις συνεχώς ανοδικές αφίξεις των Αμερικανών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία σε πρόσφατο δελτίο τύπου στο πλαίσιο της επέκτασης του ευρωπαϊκού δικτύου της θα συνδέει εποχιακά την ελληνική πρωτεύουσα με το Σικάγο από τις 3 Μαϊου 2019 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2019.

Οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις. Αυτή θα είναι η δεύτερη σύνδεση / δρομολόγιο της εταιρείας με την Ελλάδα / Αθήνα, μετά και το δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η αγορά της Β. Αμερικής καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία με τους επιβάτες που επισκέπτονται την χώρα για αναψυχή ή επαγγελματικό ταξίδι στο +40% μέχρι και τον Ιούλιο 2018.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στην απόφαση συνετέλεσε και η συνεχώς ανοδική πορεία του αμερικανικού τουριστικου ρεύματος προς την χώρα μας στην οποία έχουν συντελέσει τόσο οι προωθητικές ενέργειες των ελληνικών επιχειρήσεων στην αμερικανική αγορά όσο και την ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση των εισπράξεων από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο έφτασε το 10,8% στα 131 εκατ. ενώ στο εξάμηνο έφτασε το 5,4% με τις εισπράξεις να διαμορφώνονται στα 288 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση της American Airlines δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν «δαγκωτό» Ελλάδα ποντάροντας στην, από πολλούς χαρακτηριζόμενη, «φρενήρη» άνοδο του τουρισμού.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των ανακοινώσεων για επέκταση των ηδη υπαρχόντων δρομολογίων αλλά και για δημιουργία νέων βάσεων «Ελ. Βενιζέλος» περιλαμβάνονται το 2018:

η Wizz Air που ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα γίνει ο 144ος προορισμός της εταιρείας με οκτώ νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν το 2018 από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Λιθουανία, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Πολωνία. Μάλιστα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε και μια ακόμα πτήση με ναύλους που ξεκινούν από 29,99 ευρώ η οποία συνδέει από τον Απρίλιο την Αθήνα με το Λονδίνο.
η Volotea που ανακοίνωσε την 12η βάση της στην Αθήνα μαζί με δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα και το Ηράκλειο της Κρήτης
η Air France η οποία εξακολουθεί να συνδέει την Αθήνα με την Νίκαια, την Τουλούζη και τη Μασσαλία από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.
η Alitalia η οποία συνδέει την πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το Μιλάνο με την Ελλάδα με καθημεερινή απευθείας πτήση
και η Tus Airways η οποία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Λάρνακα.

Πηγή: insider.gr