Στη λίστα των πλουσιότερων Ρώσων ο Ιβάν Σαββίδης

Στη λίστα των πλουσιότερων Ρώσων ο Ιβάν Σαββίδης
Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε σήμερα την ετήσια λίστα των «200 πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας – 2018». Για πρώτη φορά στη λίστα κι ο Ιβάν Σαββίδης.

Για πρώτη φορά, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Agrocom Group», Ιβάν Σαββίδης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα των «200 πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας» και αμέσως βρέθηκε στην 53η θέση, με την οικονομική κατάσταση του 59χρονου επιχειρηματία εκτιμάται από τη Forbes σε 1,9 δις. δολάρια.

Σημαντικό γεγονός για την εκτόξευση της περιουσιακής κατάστασης του ομογενή επιχειρηματία αποτέλεσε η εξαγορά στα μέσα του Μαρτίου της «Donskoy Tabak», συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, από την «Japan Tobacco».

Αυτή την στιγμή ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρείται ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην περιοχή του Ροστόφ, με τον επόμενο επιχειρηματία, τον Βλαντιμίρ Μελνίκοφ, να βρίσκεται στην 155η θέση.

Στην πρώτη θέση της λίστας του βρίσκεται ο ρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Βλαντιμίρ Λίσιν, με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων, ενώ ακολουθούν ο Αλεξέι Μορντασόφ, μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουργίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και ο Λονίντ Μίκελσον, ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισ. δολάρια και, σύμφωνα με το Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια.