Επιφυλακτικοί οι ξένοι απέναντι στις ελληνικές επιχειρήσεις

Gazzetta team
Επιφυλακτικοί οι ξένοι απέναντι στις ελληνικές επιχειρήσεις
Με επιφυλακτικότητα αλλά και καχυποψία αντιμετωπίζουν οι ξένοι τις ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Αυτό τόνισαν χτες οι επιχειρηματίες Χρήστος Κριμίζης-Τσατσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Alchimica Α.Ε, Ξενοφών Καντώνιας, Πρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Ιωάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος, Cosmos Aluminium A.E., Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Aluminium A.E., η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο), και ο κ. Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, N. ΛΑΚΑΣΑΣ – Π. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο: OLYMPIA ELECTRONICS A.E.), στη συνέντευξη τύπου για τον «Επιχειρηματία της Χρονιάς», της ΕΥ.

Στην γνώμη που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο κ. Λακασάς παραθέτοντας ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με έναν Νορβηγό επιχειρηματία.
«Όταν ανέφερα σε έναν Νορβηγό επιχειρηματία ότι η έδρα αλλά και η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας μου βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε εκείνος με ρώτησε: μα η Ελλάδα είναι γνωστή μόνο για τα τρία S. Ποιά είναι αυτά, τον ρώτησα. Sex, Sea, Sun. Μου απάντησε εκείνος», τόνισε ο κ. Λακασάς ο οποίος ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, του απάντησε: «δεν είμαστε γνωστοί για τα τρία S, αλλά για τα πέντε: Safety και Security (σ.σ τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία)».

«Έκτοτε» όπως είπε ο κ. Λακασάς «ο Νορβηγός αυτός μου κάνει ετήσιο τζίρο 2,5 εκατ. ευρώ».

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη καχυποψία στο εξωτερικό», τόνισε ο Ιωάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος, Cosmos Aluminium. «Πρόσφατα ένα ξένος επιχειρηματίας μου είπε ότι δεν μοιάζεται με ελληνική επιχείρηση αλλά με ευρωπαϊκή. Ήταν κάτι που με πείραξε, αλλά και ενδεικτικό πώς μας βλέπουν οι ξένοι», τόνισε ο κ. Καντώνιας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Χρήστου Κριμίζη ο οποίος όπως είπε η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό δεν είναι καλή.

«Τα πράγματα στην χώρα μας και στον τρόπο που οι ξένοι την βλέπουν έχει αλλάξει πολύ από το 2004 και ύστερα. Η κρίση ήρθε και χειροτέρεψε πολύ την κατάσταση.Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα αργήσει πολύ να έρθει», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: insider.gr