«Στο σφυρί» αντικείμενα της πτωχευμένης Air Berlin

Gazzetta team
«Στο σφυρί» αντικείμενα της πτωχευμένης Air Berlin
Η πρώτη δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης Air Berlin συγκέντρωσε σχεδόν 13.000 προσφορές για αντικείμενα από καθίσματα αεροσκαφών έως σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς και αεροπλάνα-μινιατούρες.

Ο διαχειριστής της δημοπρασίας, Λούκας Φλέτερ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πρώτη δημοπρασία επικαλούμενος νομικούς περιορισμούς αλλά είπε ότι η ιστοσελίδα της δημοπρασίας δέχτηκε 1,2 εκατομμύρια χτυπήματα με προσφορές που προέρχονταν από 45 χώρες. «Το υψηλό επίπεδο του ενδιαφέροντος μας εξέπληξε θετικά», ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ένα αεροπλάνο-μινιατούρα Boeing 737 μήκους 4,8 μέτρων πουλήθηκε στην τιμή των 7.800 ευρώ, ενώ αντικείμενα όπως ομπρέλες πουλήθηκαν μεταξύ 30 και 40 ευρώ. Τα σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς, τα οποία οι αεροσυνοδοί της εταιρείας συνήθιζαν να μοιράζουν στο τέλος κάθε πτήσης, πουλήθηκαν έως και 352 ευρώ η συσκευασία με τα 100.

Στις τρεις επόμενες δημοπρασίες που θα γίνουν ως τις 16 Φεβρουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τσάντες ταχυδρόμου, ξαπλώστρες και μπάλες για την παραλία με το λογότυπο της εταιρείας καθώς και περισσότερα αεροπλάνα-μινιατούρες σε διάφορα μεγέθη.

Δεν είναι σαφές αν οι στολές του προσωπικού, περιλαμβανομένων εκείνων που φορούσαν οι πιλότοι, θα βγουν στο σφυρί. Ο οίκος δημοπρασίας βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τις αρχές της αεροπορίας για το αν αυτές επιτρέπεται να διατεθούν στο κοινό καθώς φέρουν επίσημα αναγνωριστικά και η πώλησή τους πιθανόν να αντιβαίνει τους κανονισμούς ασφαλείας.

Η δημοπρασία είναι η πρώτη από τις τέσσερις που συγκεντρώνει χρήματα για πιστωτές της Air Berlin, η οποία κάποτε υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας εξυπηρετώντας 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και η οποία τον περασμένο Αύγουστο έκανε αίτηση πτώχευσης έπειτα από χρόνια απωλειών και επιβαρυμένη με μεγάλο χρέος.

Οι λειτουργίες της μοιράστηκαν μεταξύ των ανταγωνιστών της, περιλαμβανομένων των Lufthansa και easyJet, αλλά μια σειρά από αντικείμενα που ανήκαν στην εταιρεία πωλείται σε μια σειρά από δημοπρασίες που διοργανώνονται από τον οίκο Dechow.

Πηγή: insider.gr