Η Κίνα έχει μετατραπεί σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά smartphones, όπου ο μέχρι πρότινος κυρίαρχος ήταν η Samsung. Σήμερα πλέον τον έλεγχο έχουν πάρει οι κινέζοι παίκτες με την Huawei να καταγράφει μερίδιο αγοράς 19,4% το τρίτο τρίμηνο του 2017, ακολουθούμενη από τις Oppo, Vivo, Xiaomi και εν συνεχεία από την Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Η Huawei έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά για την προώθησή της κι αυτό έχει αποδώσει καρπούς, αφού πλέον αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο σχετικά με το μερίδιο αγοράς. Μάλιστα πολλοί χαρακτήρισαν επιτυχημένη πρακτική την κυκλοφορία μοντέλων σε μεγάλο εύρος τιμών, αφού με τον τρόπο αυτό κατάφερε να κερδίσει ένα εξίσου ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Οι Oppo και Vivo, που ανήκουν και οι δύο στην BBK Electronics κατέγραψαν μεγάλη αύξηση πέρυσι. Συνηθίζουν να πωλούν κινητά τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών σε μεσαίες τιμές κι έχουν καταφέρει να κερδίσουν μερίδιο αγοράς πουλώντας τις συσκευές τους μέσω τηλεοπτικών καναλιών, επιτυγχάνοντας έτσι να κατακτήσουν και την κινεζική επαρχία.

«Αντί να γεμίσουν την αγορά με μια ποικιλία μοντέλων (όπως η Samsung), η OPPO προσφέρει ένα συγκριτικά μικρό αριθμό μοντέλων χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της στην προώθηση βασικών προϊόντων» καταλήγει ο Γιαν. 

Πηγή: Reader.gr