Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!

FOLLOW US

Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!
BWIN stripe gif

Το iPhone 7 Plus είναι 2ο σε πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά smartphones

Gazzetta team
Το iPhone 7 Plus είναι 2ο σε πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά smartphones
Δεύτερη στη μεγαλύτερη αγορά smartphones του κόσμου, στην Κίνα, κατάφερε να τερματίσει η Apple, με το iPhone 7 Plus να βγαίνει δεύτερο στις προτιμήσεις των κινέζων καταναλωτών για το 2017. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η εταιρεία κατάφερε να πάρει μερίδιο αγοράς 2,8% στη κινεζική αγορά.

Το iPhone 7 το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, πήγε καλά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ επωφελήθηκε και στο υπόλοιπο μισό του έτους από μια έκπτωση στην τιμή του επί κινεζικού εδάφους. Σύμφωνα με τον Τζέιμς Γιαν, αναλυτή της Counterpoint το iPhone 7 Plus με την μνήμη των 128 GB είδε την τιμή του να πέφτει κατά 16%.

Μάλιστα δεν κατάφερε να μπει απλά στην δεκάδα αλλά να τερματίσει δεύτερο παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό κινεζικών εταιρειών. Το μοντέλο με τη μικρότερη οθόνη πήρε την Πέμπτη θέση στη λίστα με τις συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καταφέρνοντας να πάρει μερίδιο αγοράς της τάξης του 2,4%.

Η καλύτερη απόδοση που κατέγραψε το iPhone 7 Plus έναντι του iPhone 7 αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή στην Κίνα η τιμή δεν αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο επιλογής των καταναλωτών. Οι καταναλωτές προτιμούν μια συσκευή με καλύτερα χαρακτηριστικά από κάποια με καλύτερη τιμή.

Κορυφαία προτίμηση των καταναλωτών αποτέλεσε το R9s της κινεζικής Oppo την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν τα X9 της Vivo και A57 της Oppo.

Τα καλύτερα σε πωλήσεις smartphone στην Κίνα το 2017

  • Oppo R9s
  • iPhone 7 Plus
  • Vivo X9
  • Oppo A57
  • iPhone 7
  • Oppo R11
  • Vivo Y66
  • Honor 8 Lite
  • Xiaomi RedMI Note 4X
  • Honor Enjoy 6X

Παρότι τα τελευταία δύο χρόνια η apple έχασε έδαφος στην Κίνα, τα πρόσφατα κέρδη της εταιρείας δείχνουν μια ξεκάθαρη επιστροφή των καταναλωτών. Το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδά της εταιρείας από την μεγάλη ασιατική αγορά είχαν άνοδο κατά 12% σε ετήσια βάση.

Η Κίνα έχει μετατραπεί σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά smartphones, όπου ο μέχρι πρότινος κυρίαρχος ήταν η Samsung. Σήμερα πλέον τον έλεγχο έχουν πάρει οι κινέζοι παίκτες με την Huawei να καταγράφει μερίδιο αγοράς 19,4% το τρίτο τρίμηνο του 2017, ακολουθούμενη από τις Oppo, Vivo, Xiaomi και εν συνεχεία από την Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Η Huawei έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά για την προώθησή της κι αυτό έχει αποδώσει καρπούς, αφού πλέον αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο σχετικά με το μερίδιο αγοράς. Μάλιστα πολλοί χαρακτήρισαν επιτυχημένη πρακτική την κυκλοφορία μοντέλων σε μεγάλο εύρος τιμών, αφού με τον τρόπο αυτό κατάφερε να κερδίσει ένα εξίσου ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Οι Oppo και Vivo, που ανήκουν και οι δύο στην BBK Electronics κατέγραψαν μεγάλη αύξηση πέρυσι. Συνηθίζουν να πωλούν κινητά τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών σε μεσαίες τιμές κι έχουν καταφέρει να κερδίσουν μερίδιο αγοράς πουλώντας τις συσκευές τους μέσω τηλεοπτικών καναλιών, επιτυγχάνοντας έτσι να κατακτήσουν και την κινεζική επαρχία.

«Αντί να γεμίσουν την αγορά με μια ποικιλία μοντέλων (όπως η Samsung), η OPPO προσφέρει ένα συγκριτικά μικρό αριθμό μοντέλων χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της στην προώθηση βασικών προϊόντων» καταλήγει ο Γιαν.


Πηγή: Reader.gr