Slogun:Ο Σλούκας βρήκε μια μπασκέτα μέσα στα αποδυτήρια κι έβαλε κι εκεί μερικούς πόντους

FOLLOW US

Slogun:Ο Σλούκας βρήκε μια μπασκέτα μέσα στα αποδυτήρια κι έβαλε κι εκεί μερικούς πόντους
BWIN stripe gif

Ξεκινά η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

Gazzetta team
Ξεκινά η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες
Με 48 ώρες καθυστέρηση, ξεκινά σήμερα στις 09.00, στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, λόγω της χθεσινής απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και της στάσης εργασίας της προηγούμενης Παρασκευής, η αποσφράγιση μεταφέρθηκε για σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Οι φάκελοι των Θοδωρή Κυριακού (Ant1), Γιάννη Αλαφούζου (Σκάι), Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha), Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star), Ιβάν Σαββίδη (Epsilon) και Φίλιππου Βρυώνη (Ελληνική Τηλεοπτική) θα εξετασθούν -με βάση τη χρονολογική σειρά που έχουν κατατεθεί- από επτά ομάδες οι οποίες έχουν συσταθεί και αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ.

Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει έναν ή και περισσότερους φακέλους, όντες παρόντες εκπρόσωποι -δύο στον αριθμό- όλων των υποψηφίων, έτσι ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση, του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Το ερωτηματικό

Αν και όλα αναμένονται να εξελιχθούν χωρίς ιδιαίτερα ευτράπελα, η μόνη ανατροπή, που ίσως προκύψει, αφορά στον Φίλιππο Βρυώνη. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε φάκελο, την τελευταία στιγμή, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τις εγγυητικές επιστολές που ζητούσε από τις τράπεζες. Τελικά, κατάφερε να την εξασφαλίσει από την Attica, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα αρκεί για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Το Mega

Την ίδια στιγμή, πάντως, που όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Mega, η κατάσταση συνεχίζει να είναι κρίσιμη με τους εργαζόμενους να παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν. Με μερικούς από αυτούς να ελπίζουν στη διεκδίκηση της 7ης άδειας, που απέμεινε και για την οποία θα γίνει νέα προκήρυξη, οι μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις με το μέλλον να προβλέπεται δυσοίωνο. Να σημειωθεί ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση, στα τέλη Φεβρουαρίου, το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι θα αναγκαστεί να ρίξει μαύρο, σύμφωνα με το νέο νόμο για τα κανάλια και των όσων έχει αναφέρει ο Ροδόλφος Μορώνης.

Πηγή: Reader.gr