Η τουριστική κίνηση τραβάει την... ανηφόρα

Gazzetta team
Η τουριστική κίνηση τραβάει την... ανηφόρα
Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού καταγράφεται και την off season περίοδο, προκαλώντας αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου.

Τη συνεχόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας καταγράφουν τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, με τον σύνδεσμο να κάνει λόγο για άμβλυνση της εποχικότητας.

Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του InSETE, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Νοέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +6,2% (+8,6% από την αρχή του έτους).

Σημειώνεται ότι η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +7,3% και στην Αθήνα στο +5,8% (από την αρχή του έτους στο +9,6% και στο +5,8% αντίστοιχα).

Παράλληλα, παρατηρείται και άμβλυνση της εποχικότητας αφού οι αυξήσεις κατά τους μήνες Απρίλιο (+28,7%), Μάιο (+6,6%), Ιούνιο (+10,9%), Σεπτέμβριο (+8,6%), Οκτώβριο (+15,2%) και Νοέμβριο (+6,2%), ήταν (σημαντικά) υψηλότερες από τους μήνες αιχμής Ιούλιο (+5,7%) και Αύγουστο (+5,9%).

Σε ό,τι αφορά τέλος τις διεθνείς οδικές αφίξεις τον Νοέμβριο, αυτές παρουσίασαν κάμψη 7,0%, αλλά κινούνται σε θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση, αφού παραμένει υψηλή η αύξησή τους (+7,6%) από την αρχή του έτους.

Πηγή: reader.gr