Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, «στον αέρα» 170 εργαζόμενοι

Gazzetta team
Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, «στον αέρα» 170 εργαζόμενοι
Πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές επικύρωσε στη ΣΕΚΑΠ το Εφετείο Κομοτηνής, με τον κ. Ιβάν Σαββίδη να κάνει λόγο ακόμα και για άμεση αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, αφήνοντας στο δρόμο τους 170 εργαζόμενους της εταιρείας.

Πρόκειται για υπόθεση του 2008, που δεν αφορά τη νέα ιδιοκτησία, η οποία όμως είχε προκαλέσει και έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η κυβέρνηση είχε επιδιώξει να «σβήσει» το πρόστιμο, καταθέτοντας και ψηφίζοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Εντούτοις, η επίμαχη τροπολογία δεν είχε αναδρομική ισχύ, και έτσι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε το πρόστιμο, το οποίο και πλέον επιβαρύνει το νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ιβάν Σαββίδη.

Κύκλοι της εταιρείας δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα και διαμήνυαν ότι αν δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή που έχουν υποβάλλει, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου.

Γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά πιθανό να μείνουν χωρίς εργασία και οι 170 απασχολούμενοι στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Πηγή: insider.gr