Πλοίο που εξαφανίστηκε στο τρίγωνο των Βερμούδων πριν από 100 χρόνια μάλλον βρέθηκε (vid)

Gazzetta team
Πλοίο που εξαφανίστηκε στο τρίγωνο των Βερμούδων πριν από 100 χρόνια μάλλον βρέθηκε (vid)
Πρόκειται για μια από τις μυστηριώδεις ιστορίες που συνδέονται με τον μύθο του τρίγωνου των Βερμούδων.

Το «Cotopaxi» χάθηκε το 1925 στο τρίγωνο των Βερμούδων, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του για την Κούβα από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Το πλοίο επρόκειτο να μεταφέρει άνθρακα στην Αβάνα, όταν βυθίστηκε.

Η τύχη των 32 ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο αγνοείται, αφού κανείς δεν άκουσε ποτέ ξανά για εκείνους.

Πολλά πλοία και αεροπλάνα φέρονται να έχουν χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο, γι' αυτό και επικρατεί ένας μύθος για το σημείο αυτό.

Ωστόσο, εξερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν συντρίμμια του «Cotopaxi», μόλις 35 μίλια (65 χιλιόμετρα) έξω από τη θάλασσα.

Όπως υποστηρίζουν, το πλοίο ανακαλύφθηκε νότια του Αγίου Αυγουστίνου, από τον βιολόγο και εξερευνητή Μάικλ Μπάρνετ, ο οποίος εξέτασε τα αρχεία.

Παρατήρησε, από τα ευρήματα, ότι το «Cotopaxi» έστειλε πράγματι σήμα κινδύνου μόλις δύο ημέρες μετά την αποβίβαση από το «Charleston» της Νότιας Καρολίνας.

Ένα ναυάγιο, το οποίο οι ντόπιοι ονόμαζαν «Bear Wreck» μάλλον συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάφος, αφού ο Μπαρνέτ σε συνεργασία με έναν άλλο δύτη και μαζί με τους ειδικούς του φάρου «St. Augustine» και του ναυτικού μουσείου, ανακάλυψαν ότι το ναυάγιο «Bear Wreck» ήταν στην πραγματικότητα το «Cotopaxi».

Μιλώντας στο Newsweek, ο Barnette δήλωσε: «Το Cotopaxi έκανε εμπόριο άνθρακα και εκτελούσε ένα ακόμα ταξίδι στα τέλη Νοεμβρίου του 1925.Γνωρίζουμε ότι σε αυτό το ταξίδι συνέβη κάτι, αφού έστειλε το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σήμα κινδύνου. Όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν βρεθεί συντρίμμια, σωσίβιες λέμβοι, ανθρώπινα πτώματα ή οτιδήποτε άλλο, οπότε προσπαθούμε να καθορίσουμε τι συνέβη».