Κόμπι Μπράιαντ: Η έλλειψη του ελικοπτέρου που προκάλεσε το ατύχημα

Gazzetta team
Κόμπι Μπράιαντ: Η έλλειψη του ελικοπτέρου που προκάλεσε το ατύχημα
Η... τυφλή πτήση χωρίς το ειδικό προειδοποιητικό σύστημα, προκάλεσε το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και άλλα 7 άτομα.

Το Sikorsky S-76B με το οποίο πέταξε για τελευταία φορά την Κυριακή ο Κόμπι Μπράιαντ, μπορεί να θεωρείται ως «λιμουζίνα» όπως είπε και ο πρώην πιλότος του και να το προτιμούν όλοι οι διάσημοι, ωστόσο έχει μία βασική έλλειψη.

Δεν διαθέτει σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο για τον Black Mamba και τους άλλους 8 επιβάτες της του μοιραίου ελικοπτέρου.

Και αυτό γιατί ο πιλότος που πετούσε χαμηλά, προκειμένου να αποφύγει την ομίχλη, δεν διέκρινε τον λόφο, με αποτέλεσμα να κάνει έναν επικίνδυνο ελιγμό για να τον αποφύγει και τελικά προκληθεί το ατύχημα.

Μάλιστα, στην η Jennifer Homendy, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (National Transportation Safety Board) μάλιστα κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, καθώς, η Υπηρεσία της είχε απαιτήσει πριν από 16 χρόνια να επιβάλλει στα ελικόπτερα που μεταφέρουν έξι επιβάτες και πάνω, να διαθέτουν σύστημα εντοπισμού εδάφους.
Η FAA δεν ακολούθησε την οδηγία της, με συνέπεια την τραγωδία της Κυριακής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν είχε μαύρο κουτί, καθώς ούτε αυτό προβλέπεται.