Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών στην Καραϊβική: Προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή (vid)

Gazzetta team
Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών στην Καραϊβική: Προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή (vid)
Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών βορειοδυτικά της πόλης Λούσεα. Προειδοποίηση για τσουνάμι σε Τζαμάικα, Κούβα και νησιά Κέιμαν.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα (28/1) στην Καραϊβική, μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, νότια της Κούβας και βορειοδυτικά της Τζαμάικα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το οποίο αρχικά μιλούσε για έναν σεισμό 7,3 βαθμών.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι κάνει λόγο για κύματα ενός μέτρου και αφορά τις ακτές του Μεξικού, του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, της Τζαμάικα και των νήσων Κέιμαν, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι.

«Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι προβλέπονται για ορισμένες ακτές», λένε οι ειδικοί

«Κύματα τσουνάμι ύψους 0,3-1 μέτρο είναι πιθανά για τις ακτές του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, του Μεξικού, των Νησιών Κέιμαν και της Τζαμάικα».

Στις νήσους Κέιμαν, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στους πολίτες στις παράκτιες και χαμηλού υψόμετρου περιοχές να τις εκκενώσουν προληπτικά.