Κοροναϊός: Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ υποστηρίζουν ότι βρήκαν το εμβόλιο

Gazzetta team
Κοροναϊός: Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ υποστηρίζουν ότι βρήκαν το εμβόλιο
Οι επιστήμονες τροποποίησαν ένα εμβόλιο γρίπης με επιφανειακό αντιγόνο του κοροναϊού, που σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει ιούς γρίπης, όπως είναι και ο νέος κοροναϊός.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ, έχουν δημιουργήσει εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό, αλλά θα πρέπει να το τεστάρουν πρώτα πριν χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Όπως υποστηρίζει ο ειδικός καθηγητής λιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Γουέν Κουόκ-γιουνγκ:

«Έχουμε ήδη παράγει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να το τεστάρουμε σε ζώα», ανέφερε χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το πότε θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Αλλά όπως είπε θα χρειαστούν μήνες για να τεσταριστεί το εμβόλιο σε ζώα και τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο κλινικών δοκιμών προτού είναι έτοιμο για χρήση.

Εάν το εμβόλιο τεσταριστεί επιτυχώς τότε ίσως να είναι η απάντηση στην ασθένεια που έχει μολύνει περισσότερους από 4.600 ανθρώπους παγκόσμια και έχει σκοτώσει περισσότερους από 100.

Στο Χονγκ Κονγκ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν υποψίες για ακόμα 78. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα σε δημόσια νοσοκομεία 103 άνθρωποι.

Επίσης επιστήμονες τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένα εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: Reader.gr