Σεισμός στην Τουρκία: 29 οι νεκροί, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό (pics & vids)

Gazzetta team
Σεισμός στην Τουρκία: 29 οι νεκροί, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό (pics & vids)
Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία. Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια, ενώ οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Δραματική είναι η κατάσταση στην ανατολική Τουρκία, ενώ η νύχτα έπεσε και τουλάχιστον 22 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από το πρακτορείο Anadolu, οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής τη γειτονική μας χώρα, ανέρχονται, πλέον, στους 29, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες, τη στιγμή, δε, που οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, γύρω στις 18:30 σήμερα (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελάζιγ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, 39 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια για 14 ώρες.

Μια έγκυος, επίσης, διασώθηκε μετά από 12 ώρες.

Συγκλονιστική, εξάλλου, είναι η στιγμή, όπου μία διασώστρια μιλάει στο κινητό με εγκλωβισμένη για 17 ώρες στα συντρίμμια, που και αυτή σώθηκε!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν, Dyson Lin, εκπέμπει SOS μετά τον φονικό σεισμό.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του στο Twitter, υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ μέσα στις επόμενες μέρες.

Όπως εξηγεί, ίσως ο σεισμός που συνέβη την Παρασκευή να μην ήταν ο κύριος, και κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ελάζιγ και της Μανίσα να εγκαταλείψουν τις περιοχές και να πάνε σε άλλες κοντινές περιοχές ή στην Κωνσταντινούπολη!