Εκπληκτικά διατηρημένα αυγά δεινοσαύρου αποκάλυψαν πως εκκολαπτόταν σαν τα σημερινά πουλιά (pics)

Gazzetta team
Εκπληκτικά διατηρημένα αυγά δεινοσαύρου αποκάλυψαν πως εκκολαπτόταν σαν τα σημερινά πουλιά (pics)
Τρία εκπληκτικά διατηρημένα αυγά δεινοσαύρου απέδειξαν πως το συγκεκριμένο είδος εκκολαπτόταν όπως ακριβώς και τα σημερινά πουλιά!

Επιστήμονες στην Κίνα ανακάλυψαν τρία εκπληκτικά διατηρημένα αυγά Οβιράπτορα, ο οποίος φαίνεται ότι εκκολαπτόταν ακριβώς όπως τα σύγχρονα πουλιά!

Τα απολιθωμένα απομεινάρια εξετάστηκαν από μια γερμανική επιστημονική ομάδα, που «βομβάρδισε» τα έμβρυα με δέσμες νετρονίων.

Αυτοί οι δίποδοι δεινόσαυροι, λοιπόν, που... φλέρταραν -όπως έχει, επίσης, αποδειχθεί- σαν τα σημερινά παγόνια, τοποθετούνται, πλέον, στο χρονολόγιο της εξέλιξης μαζί με τα πουλιά.

Οι Οβιράπτορες έζησαν πριν από 88 με 66 εκατομμύρια χρόνια στην Κεντρική Ασία. Το μέγεθός τους έφτανε με το ζόρι εκείνο ενός μέσου, μοντέρνου ανθρώπου -οι πρόγονοί μας ήταν αρκετά πιο κοντοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εν λόγω είδος δεινοσαύρου βρίσκεται στη βιολογία κάπου ανάμεσα στους μοντέρνους κροκόδειλους και τα πουλιά.

Είχαν, ωστόσο, μια αβεβαιότητα γύρω από το αν τα τρία αυγά εκκολάφθηκαν μαζί, όπως κάνουν οι σημερινοί κροκόδειλοι με τα αυγά τους ή ξεχωριστά, σε διαφορετικές, δηλαδή, χρονικές περιόδους, όπως κάνουν τα σύγχρονα πουλιά.

Με βάση το εσωτερικό πάχος των κελυφών των αυγών και τη δομή των οστών των τριών απολιθωμάτων -των 67 εκατομμυρίων ετών- η ερευνητική ομάδα κατέληξε, τελικά, στο συμπέρασμα ότι η εκκόλαψη από τη μαμά Οβιράπτορα γινόταν όπως γίνεται και από τα πουλιά: Σε διαφορετικό χρόνο!

Τα τρία αυγά γεννήθηκαν-εναποτέθηκαν μεν στη φωλιά μαζί, αλλά εκκολάφθηκαν με διαφορές κάποιων ημερών μεταξύ τους.