Εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18

Gazzetta team
Εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18
Εκτός νόμου ετέθη η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 στη Γερμανία με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, μετά το θάνατο που προήλθε από πυροβολισμούς συντηρητικού πολιτικού, του Βάλτερ Λούμπκε, ο οποίος είχε θετική γνώμη και τη διατύπωνε για το μεταναστευτικό.

Ο Ζεεχόφερ παράλληλα, διέταξε πραγματοποίηση εφόδων σε χώρους που βρίσκονταν και σύχναζαν μέλη της Combat 18 σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του που κοινοποιήθηκε και στο twitter έκανε γνωστή την απόφαση, επισημαίνοντας επίσης πως: "Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Combat 18 δεν ξεκίνησε από τη Γερμανία, αλλά από τη Βρετανία και εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, όμως στη Γερμανία βρήκε το προσφορότερο έδαφος και αναπτύχθηκε περισσότερο από αλλού.

Για το θάνατο του Λούμπκε, έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το φόνο ένας ακροδεξιός όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Ωστόσο, κοντά σε μια συναγωγή της ανατολικής Γερμανίας σκοτώθηκαν δύο ακόμα άνθρωποι από πυροβολισμούς πέρσι και πιστεύεται πως η ίδια οργάνωση ευθύνεται γι αυτό.