Η Μπιορκ «έφτιαξε» μουσική που θα αλλάζει από τεχνητή νοημοσύνη ανάλογα με τον καιρό (pics & vid)

Gazzetta team
Η Μπιορκ «έφτιαξε» μουσική που θα αλλάζει από τεχνητή νοημοσύνη ανάλογα με τον καιρό (pics & vid)
Η Μπιορκ «έφτιαξε» μουσική για ξενοδοχείο, που θα παίζει σε λούπα, με τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft να δημιουργεί παραλλαγές, ανάλογα με τον καιρό και τη θέση του Ήλιου στον ουρανό!

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη... παίζει μουσική!

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα, πρωτοποριακή συνεργασία με την Μπιορκ, η οποία θα δημιουργήσει μια σειρά από μουσικές συνθέσεις, με ένα προσαρμοσμένο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης.

Ήδη, η κορυφαία Ισλανδή ερμηνεύτρια έχει «φτιάξει» την πρώτη από αυτές τις συνθέσεις, συλλέγοντας αποσπάσματα από δική της χορωδιακή μουσική, που υπάρχει στο 17 ετών αρχείο της.

Αυτή η σύνθεση, λοιπόν, θα παίζεται συνεχώς, σε λούπα, στο λόμπι του Sister City, ενός ξενοδοχείου στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης, που άνοιξε πριν από, περίπου, έναν χρόνο.

Το εκπληκτικό, ωστόσο, είναι άλλο...

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, και μιας κάμερας, που έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα του ξενοδοχείου, για να παρατηρεί τον ουρανό, η μουσική θα αλλάζει κάθε φορά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τη θέση του Ήλιου!

Το έργο, ωστόσο, το οποίο λέγεται Kórsafn, που σημαίνει στα ισλανδικά «χορωδιακή μουσική», δεν είναι απλά μια συρραφή από παλιά κομμάτια-μουσικές της Μπιορκ.

Η 54χρονη χρειάστηκε να ρυθμίσει εκ νέου όλα αυτά τα αποσπάσματα, για να προχωρήσει το πρότζεκτ και να είναι σε απόλυτη σύμπνοια με την τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft.

Και τελικά, οι νέες της ρυθμίσεις καταγράφηκαν ζωντανά σε στούντιο από τη χορωδία Hamrahlid, μια από τις πιο φημισμένες χορωδίες της Ισλανδίας.

Στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft παρέλαβε τις ρυθμίσεις της Björk, δημιουργώντας μια ατέλειωτη σειρά από νέες παραλλαγές με το έργο της, που θα αλλάζει κάθε φορά, ανταποκρινόμενο, όπως προείπαμε, σε μια live μετάδοση από την ταράτσα του Sister City.

Η μουσική, για να καταλάβετε, προσαρμόζεται σε ανατολές, ηλιοβασιλέματα και αλλαγές στη βαρομετρική πίεση, που μπορεί να σηματοδοτούν βροχή, άνεμο ή χιόνι!