Συναγερμός στις αμερικανικές δυνάμεις: Ιρανική επίθεση περιμένουν οι ΗΠΑ

Gazzetta team
Συναγερμός στις αμερικανικές δυνάμεις: Ιρανική επίθεση περιμένουν οι ΗΠΑ
Επίθεση κατά αμερικανικών στόχων μέσα στις επόμενες 48 ώρες περιμένουν οι ΗΠΑ από το Ιράν, ως αντίποινα για το θάνατο του στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί. Δηλώσεις αξιωματούχου στο Associated Press.

Οι ΗΠΑ περιμένουν αντίποινα για το θάνατο του στρατηγού ενώ το Ιράν έχει ορκιστεί εκδίκηση.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι η Τεχεράνη έχει κάνει ήδη στρατιωτικές κινήσεις και αναδιατάσσει τις δυνάμεις της.

Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν αυτές οι κινήσεις έχουν επιθετικό πρόσημο.

Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως οι ΗΠΑ περιμένουν επίθεση σε αμερικανικούς στόχους εντός των επόμενων 48 ωρών.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προειδοποιήσει τα πλοία που χρησιμοποιούν τις θαλάσσιες οδούς στον Περσικό Κόλπο ότι υπάρχει πιθανότητα για «ιρανική ενέργεια» εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Παράλληλα, ενισχύουν την ασφάλεια στις θέσεις τους στη Μέση Ανατολή και μετακινούν κάποιες δυνάμεις.

Την Τρίτη 40 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ποδοπατήθηκαν στη γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί. Η κηδεία του στρατηγού αναβλήθηκε.

«Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος» δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, απαντώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε το Σάββατο να πλήξει 52 ιρανικούς στόχους.

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς να τηρεί κανέναν περιορισμό.

Πηγή: Reader.gr