Πεζοπόρος που αγνοούταν για σχεδόν δύο εβδομάδες στο Γκραντ Κάνιον βρέθηκε ζωντανός (pic & vid)

Gazzetta team
Πεζοπόρος που αγνοούταν για σχεδόν δύο εβδομάδες στο Γκραντ Κάνιον βρέθηκε ζωντανός (pic & vid)
Ζωντανός στο Γκραντ Κάνιον βρέθηκε ένας πεζοπόρος, που είχε χαθεί για 11 μέρες -κάνοντας μόνος του Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Ένας άνδρας, που αγνοούταν στο Γκραντ Κάνιον για 11 ημέρες, βρέθηκε ζωντανός την Πέμπτη, έχοντας βιώσει τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη εμπειρία της ζωής του!

Ο 58χρονος Martin E. O'Connor, από το Τέξας, εξαφανίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν και έφυγε από το καταφύγιο Yavapai Lodge, στο οποίο και είχε καταλύσει από τις 17 του ίδιου μήνα.

Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και τα σωστικά συνεργεία, μετά από σχεδόν, δύο εβδομάδες αναζήτησης, φοβόντουσαν πια για τα χειρότερα...

Το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, άλλοι πεζοπόροι ανέφεραν ότι είδαν από μακριά τον Martin, ο οποίος, τελικά και εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης, κατάκοπος, και διασώθηκε με ελικόπτερο.

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, δόθηκε προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με δριμύ ψύχος και παγωμένα μονοπάτια, ενώ η υπηρεσία προστασίας του εμβληματικού φαραγγιού συνιστά να διασχίζουν το μονοπάτι New Hance Trail, ένα από τα πιο απαιτητικά στον κόσμο, μόνο πεπειραμένοι πεζοπόροι.

Όσο για τον Martin, που νοσηλεύεται με μικροτραυματισμούς, όπως προείπαμε είναι δεδομένο ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την περιπέτειά του και το γεγονός ότι έκανε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μόνος του, χαμένος κάπου στο αχανές Γκραντ Κάνιον.

Προς το παρόν, ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς κατάφερε να επιβιώσει για 11 ολόκληρες μέρες στο παγωμένο φαράγγι. Σίγουρα, πάντως, δεν ήταν καθόλου εύκολο...