Δικαστήριο δικαίωσε 22 γυναίκες που εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινία πορνό (vid)

Gazzetta team
Δικαστήριο δικαίωσε 22 γυναίκες που εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινία πορνό (vid)
Οι γυναίκες εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινία πορνό και κατήγγειλαν την ιστοσελίδα πορνογραφίας GirlsDoPorn.

22 γυναίκες δικαιώθηκαν από το δικαστήριο, έπειτα από καταγγελία που έκαναν, αναφέροντας πως εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν ταινία πορνό.

To δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γυναίκες είχαν εξαπατηθεί με στόχο να παίξουν σε πορνογραφικά βίντεο.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Σαν Ντιέγκο, Κέβιν Ένράιτ, μετά την δίκη που διήρκησε τέσσερις μήνες , αποφάσισε υπέρ των 22 ενάγοντων και εναντίον 13 κατηγορουμένων, όπως αναφέρει το Los Angeles Times.

Ο Enright διαπίστωσε ότι τα άτομα και οι διάφορες συνδεδεμένες επιχειρήσεις λειτουργούσαν ως ενιαία επιχειρηματική οντότητα και συνεπώς όλοι ήταν υπεύθυνοι.

Έτσι αποφάσισε να δοθούν στις γυναίκες 9,45 εκατομμύρια δολάρια συλλογικά σε αντισταθμιστικές αποζημιώσεις και 3,3 εκατομμύρια δολάρια σε ποινικές αποζημιώσεις.

Το γεγονός αυτό τους προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στη ζωή τους με κάποιες από αυτές να σκέφτονται ακόμα και την αυτοκτονία, όπως κατήγγειλαν.

Όπως αναφέρει το CNN σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών του site αλλά και του πρωταγωνιστή, είχαν συγκεκριμένη τακτική ώστε να αναγκάζουν τις κοπέλες να συμμετέχουν σ' αυτές τις ταινίες.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι γυναίκες αυτές δεν ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες πορνό, κάτι που οι κατηγορούμενοι γνώριζαν.

Τι συνέβη και οι γυναίκες κατήγγειλαν το site

Τα μοντέλα αυτά ήταν κυρίως φοιτήτριες που δέχθηκαν την πρόσκληση των κατηγορουμένων να κινηματογραφήσουν βίντεο πορνό, επειδή είχαν ανάγκη τα χρήματα.

Οι κατηγορούμενοι τις διαβεβαίωσαν πως αυτά τα βίντεο δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο, εξαπατώντας τις.

Στην συνέχεια υπέγραψαν έγγραφα χωρίς να τα διαβάσουν καλά και αφού γύρισαν τα βίντεο τις διαβεβαίωσαν πως είναι για ιδιωτική χρήση.

Όμως γνωστοί των μοντέλων που τα είδαν στο διαδίκτυο έσπευσαν να τις ειδοποιήσουν και εκείνες με την σειρά τους προχώρησαν σε καταγγελία.

Πως λειτουργούσαν

Μόλις κλεινόταν το ραντεβού με την υποψήφια, βρισκόταν μόνη της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο άντρες με σκοπό φυσικά να γυρίσουν βίντεο πορνό.

Μάλιστα κάθε γυναίκα πριν το γύρισμα, εξαναγκαζόταν να υπογράψει τα έγγραφα χωρίς να τα διαβάσει και η αμοιβή δινόταν αφού είχαν το οπτικό υλικό στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες.