Εκπληκτική εικόνα από το διάστημα: Νιφάδες χιονιού σε χριστουγεννιάτικο δέντρο (pics)

Gazzetta team
Εκπληκτική εικόνα από το διάστημα: Νιφάδες χιονιού σε χριστουγεννιάτικο δέντρο (pics)
Στην Ελλάδα, όπως και αλλού στον κόσμο, σπάνια βλέπουμε χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στο διάστημα πάλι... εντοπίστηκαν νεογέννητα αστέρια σαν «κοσμικές νιφάδες χιονιού», σε μια περιοχή, μάλιστα, που ονομάζεται «χριστουγεννιάτικο δέντρο»!

Κοσμική σύμπτωση!

Το τηλεσκόπιο Spitzer της NASA «τράβηξε» μια εντυπωσιακή φωτογραφία νεογέννητων αστεριών, που αναβοσβήνουν σαν ροζ και κόκκινα στίγματα, ενώ το μοτίβο τους μοιάζει καταπληκτικά με νιφάδες χιονιού, σε μια περιοχή του διαστήματος, μάλιστα, που ονομάζεται «χριστουγεννιάτικο δέντρο»!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι νηπιακές δομές είναι μόλις 100.000 ετών και έχουν ακόμη μέλλον μέχρι να «ωριμάσουν»...

Καθώς θα συμβαίνει αυτό, βέβαια, το μοτίβο, που σχηματίζει τις «κοσμικές νιφάδες χιονιού», δεν θα υπάρχει πια, όπως αναφέρει η NASA.

Μία μόλις ημέρα, δε, μετά την παραπάνω φωτογραφία, το ίδιο τηλεσκόπιο «συνέλαβε» ακόμη μία απίστευτη εικόνα, που δείχνει ένα σημείο του σύμπαντος να έχει παραδοθεί στις... φλόγες!

Πρόκειται για το μοριακό σύννεφο του Περσέα, το οποίο είναι μια τεράστια συλλογή αερίων και σκόνης, που βρίσκεται 500 έτη φωτός μακριά.

Η φλογερή του λάμψη είναι αποτέλεσμα της υπέρυθρης ακτινοβολίας από τη ζεστή σκόνη και τα σμήνη των αστεριών, που «φωτίζουν τα γύρω σύννεφα, όπως ο ήλιος φωτίζει έναν θολό ουρανό στο ηλιοβασίλεμα», τονίζει η NASA.

Το μοριακό σύννεφο του Περσέα φιλοξενεί μια αφθονία νεαρών αστεριών και βρίσκεται στην άκρη του αστερισμού του Περσέα.

Περιέχει πάνω από 10.000 ηλιακές μάζες αερίου και σκόνης.

Το υπέρυθρο φως, που εκπέμπεται από το φυσικό αέριο και τα αστέρια, είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά το Spitzer έχει σχεδιαστεί για να «συλλαμβάνει» τον φωτισμό των θερμών αντικειμένων.