Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες

Gazzetta team
Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες
Αεροπλάνο Fokker-100 της εταιρίας Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αλμάτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως υπάρχουν επιζώντες και ότι επιτόπου επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το Φόκερ-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Φόκερ-100 μετά το δυστύχημα.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους νεκρούς είναι συγκεχυμένες καθώς αρχικά οι Αρχές έκαναν λόγο για 16 νεκρούς ενώ λίγη ώρα αργότερα η Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας αναθεώρηση προς τα κάτω τον απολογισμό κάνοντας λόγο για 12 νεκρούς.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας Bek Air με 95 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα ήταν τουλάχιστον εννέα.