Η Αυστραλία προετοιμάζεται για θερμοκρασία ρεκόρ, πάνω από 51 βαθμούς Κελσίου (pic)

Gazzetta team
Η Αυστραλία προετοιμάζεται για θερμοκρασία ρεκόρ, πάνω από 51 βαθμούς Κελσίου (pic)
Την επόμενη εβδομάδα, η Αυστραλία αναμένεται να ζήσει τον χειρότερο καύσωνα της ιστορία της!

Ανυπόφορες θερμοκρασίες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία, η οποία ενδέχεται να ζήσει τον χειρότερο καύσωνα της ιστορίας της!

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πιστεύουν ότι θα καταρριφθεί το ρεκόρ των 50,7 βαθμών Κελσίου, με το θερμόμετρο να... εκτινάσσεται πάνω από τους 51!

Ο καύσωνας, άνευ προηγουμένου, ξεκίνησε από το Περθ και προχωράει ανατολικά και προς την ενδοχώρα, με το θερμόμετρο να βρίσκεται σταθερά στους 40 βαθμούς -και ολοένα να ανεβαίνει.

«Αναμένουμε εξαιρετικά θερμές θερμοκρασίες να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες, ενώ σε κάποιες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας θα καταγραφούν νέα ρεκόρ», δήλωσε η Diane Eadie από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία (Bureau of Meteorology-BOM). «Δεν είναι καθόλου απίθανο να φτάσουμε την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ, όταν στις 2 Ιανουαρίου του 1960, στο Oodnadatta, στη Νότιο Αυστραλία το θερμόμετρο έφτασε τους 50,7 βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει πιθανότητα η Αυστραλία, στο σύνολό της, να καταγράψει νέο ρεκόρ θερμοκρασίας προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο μέσος όρος, δηλαδή, όλων των μέγιστων θερμοκρασιών, που θα καταγραφούν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το ρεκόρ που σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2013, με τον μέσο όρο θερμοκρασίας να σημειώνεται στους 40,3 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζέστες ξεκίνησαν πολύ νωρίς φέτος, καθώς η πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού και συγκεκριμένα η 3η Δεκεμβρίου, είδε το Περθ να... ψήνεται στους 41 βαθμούς Κελσίου, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για την εποχή.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, στην αναζήτηση πιο δροσερών περιοχών, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κανονικό... κολαστήριο για την Αυστραλία.